Meer omzet in ITAD-markt door grotere volumes

De verkoop van gebruikte elektronica brengt meer op via e-commerceplatformen dan via de groothandel, zo meldt de Amerikaanse ITAD-leverancier Cascade Asset Management.

laptop-smartphone-circulaire-IT

Maar, zo waarschuwt het bedrijf wel, de prijzen zijn wel gezakt naar het niveau van voor de pandemie, wat de maken heeft met het algemene prijspeil van chips op de wereldmarkt. Dat wordt gedeeltelijk gecompenseerd met stijgende volumes, zo schrijft Cascade in haar jaarverslag over 2022. Vorig jaar ontving het bedrijf meer dan 1,8 miljoen kilo aan apparatuur, een stijging van 11,3 procent ten opzichte van 2021.

Toename

Het jaarverslag meldt een gemiddelde daling van 20,0 procent in doorverkoopprijzen in 2022 vergeleken met het voorgaande jaar. Tegelijkertijd nam het aantal apparaten dat door de drie faciliteiten van Cascade werd doorverkocht of gedoneerd met ongeveer 13,8 procent toe. Het resultaat was een nettotoename in de inkomsten uit de verkoop van apparaten met 6,6 procent.

Vooral de omzet uit verkoop aan eindgebruikers is enorm toegenomen, met 78,9 procent. Dat terwijl de omzet naar de groothandel ‘slechts’ met 1,3 procent omhoog ging.
Cascada doet vooralsnog alleen zaken in de VS. Trends aldaar hebben echter impact op de Europese -en daarmee Nederlandse- markt, vooral omdat de handel in tweedehands en refurbished IT-apparatuur enorm is gemondialiseerd.

Mobiele versie afsluiten