MediaMarkt rolt inruilprogramma met Foxway uit in Nederland

MediaMarkt heeft zijn BetterWay inruildienst beschikbaar gemaakt in de Benelux, bedoeld voor het op de juiste manier recyclen van elektronica.

BetterWay geeft klanten de mogelijkheid om gebruikte apparaten in te leveren bij een MediaMarkt en hiervoor in ruil een tegoed te krijgen. Daarnaast kunnen ze online hun gebruikte elektronica laten waarderen. In ruil daarvoor krijgen ze een cadeaubon die ze in de winkels en online kunnen gebruiken om nieuwe elektronica te kopen. Het inruilen kan nu voor producten als Smartphones, tablets, smartwatches, Windows-laptops, MacBooks, iMacs, Mac Mini en Mac Pro, Chromebooks, fotocamera’s, objectieven en gaming consoles.

Voor het initiatief werkt MediaMarkt samen met Foxway, die de apparaten wipet, refurbished en weer in omloop brengt.

Ontzorgen klanten en bijdragen aan duurzaamheid

“MediaMarkt verwacht hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan de circulaire economie en daarmee aan het vermindering van elektronisch afval en de uitstoot van CO2,” zegt Milad Ahmadi Movaghir, Director Services & Solutions Benelux. Mikkel Frid, Sourcing Director van Foxway bevestigt dat: “We zijn enthousiast over de samenwerking met de grootste elektronica retailer van Europa. Samen met MediaMarkt kunnen we aan schaalvergroting doen en echt het verschil maken. Door de bij MediaMarkt ingeruilde apparaten door ons te laten repareren en op te knappen voor direct hergebruik, besparen we niet alleen de portemonnee van de consument, maar vooral ook het milieu.”
MediaMarkt is een van de bedrijven die deelneemt aan de EU Sustainable Consumption Pledge.

Resultaten

Sinds de invoering van BetterWay zijn er in andere landen al concrete resultaten geboekt, aldus het bedrijf. MediaMarkt Saturn Group claimt in 2022 ruim 3,2 miljoen apparaten te hebben gerepareerd. Dat is 600.000 meer dan in het vorige boekjaar, en zorgde volgens berekeningen van het bedrijf voor een afnamen van ongeveer 8.700 ton. “Daarnaast is sinds 2015 door onze eigen bedrijfsvoering veroorzaakte CO2-uitstoot met 87,5% verlaagd en hebben we ons energieverbruik met 12% verlaagd sinds boekjaar 2018/19. Daarbij is hernieuwbare energie goed voor 90% van ons elektriciteitsgebruik. Verder heeft inmiddels 98,8% van onze directe huismerkleveranciers met succes externe duurzaamheidsaudits ondergaan en daardoor kunnen we tegenwoordig 3.207 duurzame BetterWay producten aanbieden in 25 categorieën. Dit is tweeënhalf keer zoveel als een jaar geleden. We zijn duidelijk op de BetterWay,” zegt Movaghir.

Mobiele versie afsluiten