LuteijnMedia en RLA sluiten samenwerking voor kennisverspreiding over circulaire IT

Uitgever LuteijnMedia is mediapartner geworden van de Reverse Logistics Association (RLA).


De samenwerking betekent dat LuteijnMedia verslag doet van de activiteiten van de RLA in Europa en de communicatie van de RLA uitdraagt via het platform Circulaire-IT.nl en het magazine ITchannelPRO. RLA zal verder steun bieden aan de events die LuteijnMedia organiseert in het kader van de Circulaire-IT Community.

De levensduurketen speelt voor technologiebedrijven een cruciale rol. Een groot deel van wat leveranciers retour krijgen, vertoont amper gebreken of is relatief eenvoudig te repareren. Daarnaast ligt er een steeds grotere nadruk op correcte verwerking en recycling van middelen die hun weg terugvinden naar de leverancier. De RLA stelt zich tot doel om organisaties te helpen bij het optimaliseren van de levensduurketen van hun producten. Onder de leden van de RLA bevinden zich retailers, ITAD-bedrijven en verwerkers van gebruikte IT-apparatuur.

Kennis delen en netwerken

Als uitgever van Circulaire-IT.nl biedt de samenwerking met de RLA voor LuteijnMedia de mogelijkheid om meer directe informatie uit de markt te verwerven. Door aanwezig te zijn bij de activiteiten van de RLA krijgt LuteijnMedia toegang tot primaire bronnen in de branches die door de belangenvereniging worden vertegenwoordigd. “Belangenverenigingen als de RLA spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van e-waste”, zegt Eric Luteijn, eigenaar van LuteijnMedia. “Onze rol is om zowel de markt als de eindgebruikers te informeren over wat er gaande is, en om een community te onderhouden voor het delen van kennis en het netwerken tussen verschillende spelers in de markt. Door de samenwerking met de RLA breiden we onze mogelijkheden hiertoe uit.”

Jaarcongres Circulaire-IT

Op haar beurt zal de RLA een actieve rol spelen bij de events die LuteijnMedia organiseert, in het bijzonder het Jaarcongres Circulaire-IT, dat dit jaar plaats vindt op 14 november. Het Jaarcongres is gericht op iedereen die zich op een professionele manier bezighoudt met circulaire ICT, zowel direct als indirect. Denk hierbij aan partners, leveranciers, dienstverleners en (potentiële) eindklanten. Het brengt inhoudelijke presentaties en een netwerkmoment met andere partijen binnen hun eigen en andere branches.

“RLA is zeer verheugd om een partnerschap aan te kondigen met LuteijnMedia, en we bevestigen onze deelname aan het Jaarcongres Circulaire-IT 2023,” zei Tony Sciarrotta, Executive Director van RLA. “RLA is de enige branchevertegenwoordiger voor retourzendingen en andere omgekeerde logistieke processen wereldwijd. Onze ledenaantallen blijven groeien in Europa naarmate meer retailers en fabrikanten zich bewust worden van de noodzaak om zich meer te richten op hun retourzendingen en omgekeerde logistieke processen. We weten dat dit partnerschap met LuteijnMedia en hun evenement ons zal helpen waardevolle, aanvullende inzichten en gedachten over de markt te ontdekken om te delen met onze RLA-leden. Bedrijven die het Circulaire IT-evenement bijwonen, krijgen een speciale korting aangeboden om lid te worden van de Reverse Logistics Association.”

Neem voor meer informatie over de samenwerking met de RLA of het Jaarcongres Circulaire-IT contact op met Eric Luteijn via eric@luteijnmedia.nl

Mobiele versie afsluiten