Lenovo claimt goed begin aan duurzaamheidspad

Lenovo meldt in haar meest recente duurzaamheidsrapport dat het bedrijf het aantal producten met gerecyclede materialen meer dan verdubbeld heeft.

Volgens het Environmental, Social and Governance Report over 2021-2022 heeft het Chinese bedrijf stappen gemaakt richting het doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn. De grootste stap van de PC-bouwer is dat het aantal producten met gerecyclede materialen op is gevoerd naar 248, terwijl dat een jaar eerder nog 103 was.

SBTi

Daarvoor werkt Lenovo samen met de Science Based Targets initiative (SBTi). Deze groep, gedragen door multinationals, pleit ervoor de uitstoot te halveren voor 2030, en te neutraliseren voor 2050. Dat is dezelfde doelstelling als het akkoord van Parijs. Overigens is de SBTi nog bezig om de claims van Lenovo te valideren.

Lenovo heeft proeven gedraaid voor het Net-Zero standard van de SBTi, waarmee het volgens de organisaties de bedoeling is om tot standaarden te komen voor de uitstoot van CO2. Over 2021-2022 zegt de grootste computerleverancier ter wereld dat het de uitstoot voor scope 1 en 2 al met 15 procent heeft teruggebracht ter vergelijking met een jaar eerder. Voor dit jaar belooft het bedrijf zich te concentreren op scope 3, oftewel de uitstoot door ketenpartners.

Naast de uitstoot en het milieu gaat het rapport ook in op diversiteit en gendergelijkheid, en op investeringen in onderwijs en giften aan goede doelen.

Mobiele versie afsluiten