Lenovo brengt eigen Certified Refurbished programma

Naast HP biedt ook Lenovo een Certified Refurbished programma. Daarbij verzamelen en repareren ze zelf laptops en zetten deze opnieuw met garantie in de markt.

Met Certified Refubished streeft Lenovo naar eigen zeggen twee doelen na. Ze willen nieuwe groepen gebruikers bereiken voor wie de hardware tegen de reguliere prijs gewoon te duur is. En ze willen de e-waste terugdringen. Op de refurbished servers en laptops van Lenovo komt een garantie van 12 maanden, met optionele verlenging tot 3 jaar. Bovendien biedt Lenovo drie ‘kwaliteitscategorieën’ aan om aan verschillende behoeften tegemoet te komen: Standaard (met duidelijke gebruikerssporen), Goed (lichte gebruikerssporen) en Premium (zo goed als nieuw, zonder zichtbare gebruikerssporen).

5 stappen

Het hele refurbishingproces van Lenovo Certified Refurbished deelt Lenovo in vijf stappen op. In de eerste stap voeren experts inspecties en evaluaties van de toestand van de hardware uit. Vervolgens worden de harde schijven schoongemaakt en worden componenten gerepareerd of vervangen met behulp van originele onderdelen. De volgende stap omvat testen en vernieuwen, eindigend met de labeling en verpakking van het apparaat. Dat wordt vervolgens te koop aangeboden.

Onder de voordelen die voortkomen uit het Lenovo-programma, noemt het bedrijf onder andere de mogelijkheid om de levensduur van apparaten te verlengen, kosten te verlagen en een positieve invloed op het milieu te hebben.

(nog?) niet in Nederland

Nederland valt voorlopig niet onder de landen waar het programma beschikbaar komt. In eerste instantie wordt het “Certified Refurbished” programma geïntroduceerd in Duitsland, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, evenals in Hongkong en de Verenigde Staten.

Mobiele versie afsluiten