Lenovo biedt verduurzaamd transportprogramma voor hardware

Lenovo introduceert een nieuwe dienst die bedrijven moet ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

De “Reduced Carbon Transport Service” is bedoeld om CO2-bewuste zakelijke klanten te helpen hun duurzaamheidsinspanningen te verbeteren. Met het programma krijgen bedrijven de gelegenheid om hun CO2-uitstoot te verminderen door gebruik te maken van zogenaamde Sustainable Aviation Fuel (SAF)-credits. Deze kunnen worden aangeschaft en gekoppeld aan de verzending van IT-apparaten via het vliegtuig. Hierdoor wordt een CO2-emissiereductie van minstens 70 procent gerealiseerd, zo claimt het bedrijf.

Scope 3

SAF heeft volgens de fabrikant het potentieel om de CO2-uitstoot van luchtvrachtvervoer te verminderen en bedrijven te helpen bij het behalen van hun doelen voor Scope 3-emissies, de emissies die plaatsvinden buiten de bedrijfsmuren. De Reduced Carbon Transport Service moet bedrijven een tastbare mogelijkheid bieden om de CO2-uitstoot van luchtvracht te verminderen. Klanten ontvangen een certificaat van de emissiereductie, dat kan worden gebruikt voor rapportagedoeleinden met betrekking tot hun eigen Scope 3-doelstellingen.

De Reduced Carbon Transport Service is beschikbaar voor enterprise-klanten in Noord-Amerika, EMEA en Azië-Pacific die IT-apparaten aanschaffen. Naast deze nieuwe service biedt Lenovo verschillende duurzaamheidgerichte diensten aan, zoals de Lenovo CO2 Offset Service en Asset Recovery Services, om klanten te helpen hun klimaatdoelen te behalen en meer circulaire en verantwoorde IT-praktijken te implementeren.

“We integreren duurzaamheid dieper in de technologische waardeketen door innovaties zoals Reduced Carbon Transport, zodat klanten op weg kunnen naar duurzamere IT-besluitvorming”, zegt Claudia Contreras, Executive Director van Global Sustainability Services bij Lenovo. “Bij Lenovo zetten we ons in voor meer dan alleen onze eigen Net-Zero-visie. Net-Zero wordt bereikt door een reeks duurzame keuzes.”

Mobiele versie afsluiten