LCL zet duurzaamheidsdoelen uiteen in eerste ESG-rapport

Het in België actieve datacenterbedrijf LCL heeft voor het eerst een duurzaamheidsrapport gepubliceerd waarin het haar ESG-doelen uiteen zet.

In 2022 formuleerde LCL voor het eerst een ESG-strategie in een raamwerk en een roadmap, gebaseerd op verschillende KPI’s. Omdat het een eerste ESG-rapport is, worden vooral doelen en baselines gesteld.

Doelen

LCL streeft naast een groei van 10 procent per jaar ook een vermindering van de CO2-uitstoot met 42 procent na. Tegen 2030 wil het bedrijf klimaatneutraal zijn, en naar eigen zeggen zijn ze goed op weg om die te behalen. De totale PUE over de faciliteiten mag niet meer dan 1,3 zijn, en de generatoren worden voorzien van biobrandstof (HVO100). Ook wil LCL eigen hernieuwbare energie gaan produceren.

Dat alles maakt onderdeel uit van een ESG-strategie die op drie dimensies leunt: klanten, medewerkers en planeet. Ieder van deze dimensies is op zijn beurt weer uitgesplitst in drie deelonderwerpen.

“Waar we nu staan op het vlak van ESG is helder”, zo staat in het boekje. “Het is een mooi vertrekpunt omdat LCL ook de afgelopen jaren strategisch en operationeel sterk heeft ingezet op duurzaamheid. Wel hebben we de lat voor onszelf dit jaar en de komende jaren opnieuw hoger gelegd. En de ambitie voor onszelf opgevoerd, want door transparant open kaart te spelen, nodigen we al onze stakeholders uit om nieuwe ideeën en feedback te geven.”

Mobiele versie afsluiten