Kimbrer Computer neemt Renewtech over

Het Deense bedrijf Kimbrer Computer heeft Renewtech overgenomen en wil daarmee een prominente speler worden op de Europese markt voor circulaire IT.

De overname markeert de eerste stap voor Trill Impact, het investeringsfonds dat eigenaar is van Kimbrer, om de Europese markt voor circulaire IT te consolideren. De overname van het Nederlandse bedrijf Renewtech versterkt volgens Kimbrer direct de inspanningen van Kimbrer Computer om een one-stop-shop te worden op het gebied van refurbished
IT-apparatuur.

Het Deense Kimbrer Computer is een leidend bedrijf in de handel van servers en storage, terwijl Renewtech zich specialiseert in netwerkoplossingen. Het bedrijf richt zich met de overname verder op kritieke IT-infrastructuur voor eindgebruikers, met inbegrip van reparatie en onderhoudsdiensten.

“Renewtech en Kimbrer zijn een perfecte match. Beiden zijn specialist in hun respectievelijke vakgebieden, wat betekent dat klanten in de toekomst slechts bij één partij hoeven aan te kloppen. Zij kunnen aanzienlijk hun kosten besparen door gebruik te maken van deze circulaire IT-oplossing,” zegt de CEO van Kimbrer Computer, Bjarne Aarup
Andersen.

De overname van Renewtech markeert ook het begin van Kimbrer Computer’s reis om een toonaangevende Europese speler te worden in de circulaire IT-sector. Deze strategie is geïnitieerd door het investeringsfonds Trill Impact, dat vorig jaar Kimbrer Computer overnam met als doel de Europese markt voor circulaire IT te consolideren. “Trill Impact is ervan overtuigd dat circulaire IT positieve impact heeft doordat zij de ecologische voetafdruk van een zeer CO2-intensieve productgroep aanzienlijk vermindert. Deze markt kenmerkt zich door sterke groeifactoren, ondersteund door duurzaamheidstrends en regelgeving. Dit sluit perfect aan bij de focus van Trill Impact op duurzame en impactvolle investeringen”, aldus Nina Hoffmann von Holten, directeur van Trill Impact Advisory en verantwoordelijk voor de Deense investeringen.

Solide

De overname van Renewtech bouwt voort op een langdurig partnerschap en moet een solide basis bieden voor een nieuw en sterker Kimbrer. “We werken al vele jaren nauw samen. We kennen elkaar, onze waarden en onze manier van werken. Dit geldt ook voor veel van onze medewerkers. Dit zorgt voor een goede basis voor de overname omdat we weten dat er al wederzijds respect is”, aldus Bjarne Aarup, CEO van Kimbrer.

“Renewtech heeft een ongelooflijke reis achter de rug en ik ben blij dat we nu met Kimbrer een nog sterkere positie in de markt kunnen creëren, omdat we veel kennis en ervaring op het gebied van circulaire IT kunnen gaan combineren”, aldus Roger van Norden, founder van Renewtech.

Kimbrer Computer heeft een ambitieus duurzaamheidsprofiel met meerdere ISOcertificeringen die bijdragen aan kwaliteit van het proces, security en milieubeheer. Sinds de oprichting hanteert het bedrijf een circulair bedrijfsmodel, waarbij gebruikte IT-producten de CO2-voetafdruk tot 90% verminderen in vergelijking met nieuwe IT-producten. Dit bedrijfsmodel sluit perfect aan bij markttrends en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en ESG-rapportage.

Mobiele versie afsluiten