Jan-Willem van Dijk draagt Forza Refurbished over

Jan-Willem van Dijk gaat stoppen als CEO van Forza Refurbished, zo kondigt hij aan tegen ITChannelPro. Hij draagt het bestuur over aan Rogier Schuurmans, met wie hij vanaf het begin al actief was bij de leverancier van refurbished Appleproducten.

Jan Willem Rogier SchuurmansDe reden dat Jan-Willem een stap opzij zet zit in de persoonlijke sfeer, maar de ondernemer blijft wel betrokken als adviseur bij het bedrijf. De komende twee maanden zal hij ook actief blijven om de overdracht in goede banen te leiden.

Rogier was in 2016-2017 al CFO bij Forza en was ook al aandeelhouder bij het bedrijf. In die hoedanigheid was hij al betrokken bij het opzetten van het bedrijf, dat in 2021 45,4 miljoen euro omzet draaide – een stijging van 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor – en 175.000 devices heeft verkocht. De 52-jarige Brabander heeft twintig jaar ervaring als interimmanager in finance en operations.

Sinds 2016

Jan-Willem stapte in 2016 samen met twee compagnons in de markt voor refurbished Apple devices. Daarvoor was hij eigenaar van Spaar Select en Into Telecom. Hij verkocht Into Telecom in 2014 vanwege gezondheidsproblemen. Hij was in 2019 een van de voortrekkers van Keurmerk Refurbished, een initiatief die het vertrouwen in de kwaliteit van refurbished apparaten moet verhogen.

“Ik wil het wat kalmer aan doen”, zegt Jan-Willem over zijn besluit te stoppen als CEO. “Rogier is een bekende die ik het bedrijf toe kan vertrouwen.” Hij voegt toe dat hij recent een huis in Zeeland heeft gekocht, dichtbij de kust.

Zwarte cijfers

“Ik ben  er trots op dat we mooie klanten hebben binnengehaald, waaronder KPN. Dat we op het eerste jaar na altijd zwarte cijfers hebben geschreven.” Wel vindt Jan-Willem het jammer dat zijn inzet om de BTW op refurbished apparaten naar 0 procent te krijgen nog geen resultaat hebben opgeleverd. “De overheid zou eigenlijk ook meer een voorbeeldfunctie moeten vervullen met refurbished producten. Dat is iets waar nog veel lobbywerk moet worden verzet.”

Rogier en Jan-Willem benadrukken dat de wisseling van de wacht niet zal leiden tot een grote koerswijziging.

Mobiele versie afsluiten