Jaarcongres Circulaire-IT: Stephan Derksen (Industry advisor, non-executive director) over de rol van investeringen en private equity in circulaire IT

Tegen het einde van het Jaarcongres Circulaire-IT zal Stephan Derksen een korte update geven over de consolidatie van de markt voor circulaire ICT.

Stephan Derksen - Spreker Circulaire IT Congres Nederland 2022Zoals Stephan vorig jaar al schetste: de markt professionaliseert. “We beginnen de eerste contouren te zien van een oligopolistische markt als gevolg van de huidige marktconsolidatie”, zegt Stephan. “Je hebt natuurlijk de investering van Waterland in de Circular IT Group en Foxway dat diverse overnames heeft gedaan en recent is overgenomen door Nordic Capital. De markt is uitermate interessant voor investeerders vanwege haar duurzame karakter, maar ook vanwege de mogelijkheden tot groei, zowel autonoom als door overnames.”

vroeg-volwassenheid

Daarbij valt het Stephan op dat naast de value creation waar private equity-bedrijven op hameren, ook sustainability een belangrijk element is voor investeerders. “Ik vind het bijzonder hoe sustainability van veredelde greenwashing is omgevormd tot strategisch element met concrete acties en doelstellingen. We zijn de puberteit onderhand voorbij, en we kunnen wel spreken van vroeg-volwassenheid in de markt.”

Zijn ervaringen, mede gevormd door zijn ruim twee decennia in circulaire IT en zijn vele gesprekken met bedrijven en investeerders, zal Stephan delen tijdens het Jaarcongres Circulaire-IT 2023 in Doorn. Het belooft een boeiend jaar te worden voor deze dynamische sector, waar duurzaamheid niet alleen een doel is, maar ook een middel om groei en succes te realiseren.

Mobiele versie afsluiten