Jaarcongres Circulaire-IT: Andreas Mayer (Flex IT/EUREFAS) over wetgeving en standaarden

Andreas Mayer volgt als CEO van Flex IT Distribution en bestuurslid van de Europese Branchevereniging EUREFAS de discussies rond Europese wetgeving bijzonder nauw.

Om repareerbaarheid en duurzaamheid van elektronica te bevorderen is de Europese Commissie continu bezig met wetten en richtlijnen. De daarmee gepaarde belangen zijn alleen niet altijd even helder. Daarom is het van groot belang dat de branche zijn zegje kan doen. EUREFAS doet dat namens de leveranciers van refurbishingdiensten voor smartphones.

Standaard

“Het blijft een uitdaging dat iedereen voor een eigen pad kiest”, zegt Andreas. “Het is moeilijk te bepalen wat je precies krijgt wanneer je een refurbished apparaat aanschaft. De standaarden zijn gewoon overal anders.”
Ja, de branche werkt samen om hetzelfde doel te bereiken, “maar wel met verschillende zakelijke belangen.”

EUREFAS is daarom in de weer om een eigen certificering te creëren. Tijdens het Jaarcongres Circulaire-IT 2023 zal Andreas daarover vertellen, evenals over hoe zijn eigen bedrijf Flex IT Distribution samen met een grote leverancier bezig zijn met een grote uitrol bij een klant. “Het belangrijkste is dat bedrijven doorhebben welke processen veranderen wanneer ze overstappen op refurbished”, laat Andreas doorschemeren. “Het aanschafproces gaat bijvoorbeeld langer duren om de hardware te sourcen. De informatievoorziening gaat hier een grote rol in spelen.”

Mobiele versie afsluiten