Jaarcongres Circulaire-IT 2023: Startpunt voor organisaties voor duurzaam ICT-beleid

Jaarcongres Circulaire-IT brengt bedrijven, overheden én eindgebruikers samen voor kennisdeling over duurzaamheid en hergebruik van ICT-middelen.

De druk op organisaties om beleid te maken om hun CO2-voetafdruk te verminderen en de e-waste terug te dringen neemt toe. Vanuit de overheid -bijvoorbeeld door de nieuwe Europese rapportageverplichting CSRD-, maar ook vanuit klanten en zelfs potentiële medewerkers. De ICT-omgeving speelt hierin een centrale rol. Met levensduurverlening en circulariteit kunnen organisaties een grote bijdrage leveren, terwijl er ook financieel kan worden bespaard. Circulaire IT heeft de laatste jaren het denken rond duurzaamheid getransformeerd, maar dat neemt niet weg dat er veel vragen ontstaan. Zoals: bij wie kan ik hiervoor terecht? Welke mogelijkheden zijn er om gebruikte apparatuur in te zetten en terug te laten nemen? Hoe zit het met licenties en servicecontracten? En vooral: waar moet ik beginnen?

Het Jaarcongres Circulaire-IT georganiseerd door LuteijnMedia is dé kans voor eindgebruikers om inspiratie op te doen. Hier kunnen ze netwerken en ervaringen uitwisselen, terwijl verschillende partijen delen over hoe zij de uitdagingen rond duurzaamheid en circulariteit hebben aangepakt.

Waarom u het Congres Circulaire-IT niet mag missen:

Uitwisseling van Kennis en Ervaringen: Tijdens het congres komen alle facetten aan bod voor het inzetten van circulaire IT binnen de organisatie. Vertegenwoordigers van zowel overheid als het bedrijfsleven zijn aanwezig om te vertellen over hun successen en uitdagingen, zodat u het wiel niet opnieuw uit hoeft te vinden.

Inzichten van Experts: Tijdens het congres delen deskundigen op het gebied van Circulaire IT hun inzichten. Dat biedt de kans om te leren van de besten en de nieuwste trends en ontwikkelingen te begrijpen die uw bedrijfsstrategie kunnen transformeren.

Contact met Leveranciers: De markt voor circulaire IT is zeer divers en veelzijdig. Het Jaarcongres Circulaire-IT is een plek waar fabrikanten, dienstverleners, distributeurs en ITAD-bedrijven samenkomen. Voor ieder vraagstuk is er wel iemand die u kan helpen.

Datum en Locatie

Het jaarcongres Circulaire-IT vindt dit jaar plaats op 14 november op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Mis deze kans niet om deel te nemen aan het gesprek dat de toekomst van Circulaire IT vormgeeft. Laat uw bedrijf vooroplopen in deze razendsnelle ontwikkelingen en draag bij aan een betrouwbare en vooral onmisbare ITAD-sector.

Registreer via dit formulier: https://circulaire-it.nl/community/congres/

En neem voor vragen contact op met Eric Luteijn, uitgever van Circulaire-IT.nl: eric@luteijnmedia.nl

Tot ziens op 14 november!

Voor wie bedoeld:

  1. Het ecosysteem van aanbieders van Circulaire-IT-producten en diensten actief op de Nederlandse markt (de aanbodzijde)
  2. IT-fabrikanten, distributeurs, IT resellers, msp’s, operators en dienstverleners (tussenhandel)
  3. Zakelijke eindgebruikers met een focus op Circulaire-IT/ eWaste en terugdringen
  4. Overheden, functionarissen met een focus op Circulaire-IT en eWaste terugdringen

Fabrikanten van hardware en software, Distributeurs telecom en IT, IT en Telecom dienstverleners, IT en business consultants, aanbieders van Circulaire-IT producten en Diensten, (ITAD, Data wiping, Lifecycle management, brokers, reparatie en refurbishing, Recycle en afvalverwerking) Branche en belangenverenigingen, overheden (rijksoverheid, provincie, gemeentes, waterschappen) en zakelijke eindgebruikers met een focus op verduurzaming en CO2-reductie,

Algemeen management, inkoop, productie en procesmanager, ESG en duurzaamheid managers, beleidsmakers, consultants en wetenschappers.

Onderwerpen

Sprekers (voertaal presentaties is Engels)

  1. Wiebren van der Zee ABN AMRO  (end-user case ) CIO Domain expert Sustainable IT – Theme: Sustainable IT – ABN AMRO, has done a lot of research by Deloitte. Wiebren is responsible for implementation of sustainable IT projects.
  2. Simon Bryant CCS Insight (Research agency) VP – Presentation facts and figures on Refurb Mobile phones markets in Europe
  3. Augustin Becquet Eurefas – Chairman Eurefas the European refurb it Association and CEO of Recommerce
  4. Stefan Nilsson Foxway  – market leader Circular-IT vendor in Europa
  5. TBA National Dutch Government – presentation on the Dutch IT procurement policy
  6. Jan-Henk Welink TU-Delft  (University) – Secretary and Initiator at Knowledge Platform Sustainable Resource Management The Hague – Theme: CRM (Critical Raw Materials), Remanufacturing, LCA (Life Cycle Assessment)
  7. Olivier Vergeynst Belgian Institute for Sustainable IT (ISIT) – presentation focus on sustainable topics Belgium government
  8. Joe Marion ASCI Natd  – Presentation on the association, why become a member.
  9. Corey Dehmey Certification Program Executive Director SERI – Sustainable Electronics & R2 

Mis deze kans niet om deel te nemen aan het gesprek dat de toekomst van Circulaire IT vormgeeft. Registreer via dit formulier: https://circulaire-it.nl/community/congres/

Mobiele versie afsluiten