ITAD-bedrijf ERI claimt CO2-neutrale status

ERI, een grote Amerikaanse leverancier van ITAD-diensten en hardwareshredding, claimt vanaf nu 100 procent CO2-neutraal te zijn voor alle operationele emissies.

In partnerchap met TIME CO2 en het CO2.com platform claimt ERI nu de eerste elektronische recycling- en ITAD-bedrijf te zijn dat de CO2-neutrale status heeft bereikt. “We zijn er ongelooflijk trots op dat we vrijwillig deze belangrijke volgende stap hebben gezet in onze voortdurende missie om de planeet te beschermen”, aldus John Shegerian, voorzitter/CEO van ERI. “We werken er al sinds onze oprichting aan om CO2-neutraal te worden, door het implementeren van CO2-reducerende maatregelen zoals gerecycled meubilair, emissievrije voertuigen die door ons verkoopteam worden gebruikt, energie-efficiënte verlichting, elektrische vorkheftrucks op onze bedrijfsvloeren, overschakeling op energieverbruik buiten de piekuren, wagenparkbeheer, unieke papier-efficiënte visitekaartjes en nog veel meer.

Operationeel

“We werken al sinds onze oprichting aan CO2-neutraliteit en hebben maatregelen genomen om de koolstofuitstoot te verminderen, zoals gerecycled meubilair, emissievrije voertuigen voor ons verkoopteam, energiezuinige verlichting, elektrische vorkheftrucks op onze bedrijfsvloeren, energiegebruik buiten de piekuren, wagenparkbeheer, unieke papierbesparende visitekaartjes en nog veel meer”, claimt Shegerian.

“We zijn trots op onze duurzaamheidsgeschiedenis, maar we zijn nog lang niet klaar”, voegt Shegerian toe. “We weten dat we nog meer kunnen doen in onze vestigingen om nog beter te worden. We blijven onze doelstellingen uitbreiden door evaluatie van hernieuwbare energiebronnen in onze vestigingen, EV-trucks en talloze andere projecten om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen. Terwijl we als organisatie blijven groeien, willen we voorkomen dat onze impact op het klimaat met ons meegroeit. Er is geen eindstreep in de wereld van duurzaamheid – we kunnen allemaal altijd meer doen.”

Mobiele versie afsluiten