IT-dienstverlener Hallo doneert aan IT4Kids

IT-dienstverlener Hallo gaat afgeschreven hardware doneren aan het goede doel via Stichting IT4Kids om kinderen een duurzame sportkans te bieden.

Door de waarde van afgeschreven hardware te schenken aan projecten en goede doelen kunnen zij op deze manier financieel en fysiek kwetsbare kinderen in Nederland een structurele sportkans geven. “Door de donatie van IT-hardware door Hallo, streven we ernaar structurele sportkansen voor kinderen te vergroten”, zegt Sjoerd Griffioen, Partnerships manager zakelijke markt IT4Kids. “Dit partnership tussen Hallo en Stichting IT4Kids laat zien hoe de kracht van technologie kan worden ingezet om blijvende verandering te creëren.”

skills 4 life

IT4Kids vindt dat ieder kind moet kunnen participeren in sport en spel. Sport is een uitlaatklep, sport is leuk en sport is vooral goed en essentieel voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Door te sporten met leeftijdsgenoten bouwen kinderen aan wat IT4Kids ‘#skills4life’, zoals discipline, samenwerking, zelfvertrouwen, en respect.

“Voor veel kinderen in Nederland is sporten niet vanzelfsprekend door financiële of fysieke uitdagingen. Ruim 423.000 kinderen groeien op in een gezin dat moet rondkomen van het bestaansminimum, dat is 1 op de 8 kinderen in Nederland (en zelfs 1 op de 4 in de grote steden)!” Lees hier meer over hoe IT-apparatuur, zoals oude computers, laptops of servers gedoneerd kunnen worden om zo kinderen een structurele sportkans te bieden.

Mobiele versie afsluiten