Webinar ISIT-BE: ecodesign in de praktijk

Op 2 mei organiseert ISIT-BE een webinar over ecodesign bij Airbus, Sopra Steria, en BNP Paribas Personal Finance.

Het online event van het Belgian Institute for Sustainable IT wordt verder ondersteund door het INR (Institut du Numérique Responsable). Die heeft de GR491 ontwikkeld, een gids met praktische aanbevelingen voor het ontwikkelen van duurzamere digitale diensten. Andere belangrijke hulpmiddelen zoals RGESN en de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) worden ook besproken.

ISIT-BE en Ecodesign

Airbus, Sopra Steria en BNP Paribas Personal Finance hebben deze hulpmiddelen gebruikt om hun eigen interne referentiekader te creëren. Zo reageren ze effectief op de toenemende duurzaamheidsuitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

Het ecodesign is de benadering waarbij milieu- en maatschappelijke overwegingen vanaf de ontwerpfase worden geïntegreerd in een product of dienst. Dat moet de impact van IT-bronnen minimaliseren en de duurzaamheid tijdens de levenscyclus verbeteren.

Het webinar zal bijgewoond worden door Carole Elgoyhen, Jérôme Barré, Laurie Servais en Florent Brodziak, die hun inzichten zullen delen over het creëren en implementeren van deze kaders.

Registratie voor het webinar is nu open via de officiële registratielink.

Mobiele versie afsluiten