Iron Mountain boert goed op ITAD-activiteiten door ITRenew

Iron Mountain zag zijn inkomsten vorig jaar met 213 miljoen dollar stijgen door de overname van ITRenew.

Iron Mountain Nam vorig jaar voor 718 miljoen dollar een belang van 80 procent in ITRenew, een Amerikaans ITAD-bedrijf dat diensten levert aan hyperscalers en leveranciers van IT-infrastructuur. Iron Mountain heeft heeft een optie om in 2025 de resterende 20 procent van het bedrijf te kopen. ITRenew maakt een groot deel uit van het Asset Lifecycle Management (ALM)-portfolio van Iron Mountain.

Uitgesplitst

Het bedrijf bood voorheen ook al ITAD-diensten, maar nooit was duidelijk hoe die presteerden. De rapportage is dan ook ietwat veranderd. Voorheen rapporteerde Iron Mountain de financiële resultaten van zijn ITAD-activiteiten onder zijn veel grotere NRecords and Information Management (RIM)-activiteiten, waardoor het onmogelijk was om de prestaties van de ITAD-activiteiten specifiek te meten. Nu neemt Iron Mountain de resultaten van zijn ALM-activiteiten op in het segment ‘Corporate and Other’, dat ook een kleiner bedrijfsonderdeel voor kunstbeheer en bedrijfsbrede management- en personeelskosten omvat.

De inkomsten uit diensten van het segment ‘Corporate en overige’ bedroegen in 2022 352 miljoen dollar, een stijging van ongeveer 244 procent ten opzichte van 2021 bij constante valuta. Van die stijging was 215 procentpunt afkomstig van de impact van acquisities, met name ITRenew, en 29 procentpunt van organische groei van de bestaande ITAD-activiteiten.

Mobiele versie afsluiten