Investeringsfonds rondt overname Blancco af

Investeringsmaatschappij Francisco Partners neemt Blancco Technology Group in zijn geheel over voor een aandelenwaardering van ongeveer 175 miljoen Britse Pond.

Dat komt neer op 223 pence per aandeel. Als gevolg van de voltooiing van de transactie is Blancco gestopt met de handel en staat het niet langer genoteerd aan de Londense aandelenmarkt. Met meer dan 2.500 klanten in 70 landen is Blancco marktleider op het gebied van data wiping en oplossingen voor de levenscyclus van mobiele apparaten. De producten van het bedrijf stellen organisaties in staat om gegevens aan het einde van hun levensduur te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, gegevensopslagmiddelen veilig opnieuw in te zetten, en strikt te voldoen aan toenemende eisen op het gebied van gegevensbescherming en privacy.

Strategische stap

Bij de transactie fungeerde Rothschild & Co als financieel adviseur en trad Travers Smith LLP op als juridisch adviseur voor Blancco. Canaccord Genuity trad op als financieel adviseur en Ropes & Gray International LLP trad op als juridisch adviseur voor Francisco Partners. De acquisitie van Blancco door Francisco Partners markeert volgens de partijen een strategische stap in de voortdurende evolutie van bedrijven die gespecialiseerd zijn in gegevensbeveiliging en versterkt de positie van Francisco Partners in deze sector.

Mobiele versie afsluiten