Intentieverklaring EUREFAS voor kwaliteitslabel

De 17 leden van EUREFAS hebben in een intentieverklaring aangegeven de branche voor refurbishment en de productkwaliteit op de schop te nemen.

De Europese belangenverenging voor de refurbishmentsector streeft ernaar om een kwaliteitslabel in 2023 te introduceren. Deze vrijwillige commitment moet de belangen voor klanten bevorderen en de kwaliteit van geleverde producten verbeteren. Alle zeventien leden van de vereniging uit negen landen hebben de intentie ondertekend.

Uitdaging voor de markt

“EUREFAS is niet alleen een verenging die de circulaire economie en de belangen erin bevordert en verdedigt”, zegt Augustin Becquet, voorzitter van de vereniging. “Het heeft ook als doel om de markt uit te dagen zich in een groenere wereld te begeven en onze branche te verbeteren door kwaliteitsstandaarden en goed gebruik te verspreiden. De markt voor refurbished elektronica bevindt zich nog in een grijs gebied, en deze intentieverklaring getekend door alle leden van EUREFAS is een grote stap in het committeren van onze branche om aan betrouwbaarheid te winnen, en om consumenten de geruststelling te geven zodat ze meer verantwoorde producten kopen en de circulaire economie mogelijk maken.”

De zeventien leden van EUREFAS zijn: Recommerce, ReWare, Tech2Com, Foxway, Olinn, Omocom, Refurbed, Panzerglass, Asgoodasnew, Backmarket, ReBuy, ITC (ReCall First Hand), Swappie, AfB Group, Enjoy Recondizionati/Prestige Group, FixFirst en Remarketed.

Mobiele versie afsluiten