IBM bouwt ESG-rapportage voor EY Sustainability Managed Services

Dienstverlener EY en IBM introduceren een nieuwe oplossing voor ESG-rapportage, deel van EY Sustainability Managed Services.

EY en IBM beloven organisaties te helpen bij het vastleggen, analyseren en beheren van ESG-gegevens en het opstellen van rapportages die klaar zijn voor assurance. De nieuwe oplossing maakt deel uit van de samenwerking tussen EY en IBM, die vorig jaar werd aangekondigd. IBM heeft de dienst opgetuigd op basis van het vorig jaar overgenomen Envizi en geïntegreerd met EY Sustainability Managed Services. 

Gegevensbeheer, duurzaamheidsrapportage en Compliance

De belangrijkste kenmerken van de oplossing zijn onder meer centraal beheerd gegevensbeheer, flexibele rapportage- en visualisatietools voor ESG-rapportage, geautomatiseerde compliancemonitoring en rapportage, en communicatietools om transparantie en verantwoording te bevorderen. Dat allemaal binnen EY Sustainability Managed Services.

“Te vaak navigeren organisaties door uiteenlopende gegevens, systemen en spreadsheets die duurzaamheid verankeren in operationele gegevens in plaats van bedrijfsbrede transformatie-inzichten en voortgang”, zegt Amy Brachio, EY Global Vice Chair, Sustainability. “Nu kunnen ze toegang krijgen tot een organisatiebreed overzicht dat direct rapportageklaar inzicht biedt, terwijl ze ook flexibel zijn voor evoluerende rapportage, normen en hoe de strategie zich in de loop van de tijd ontwikkelt.”

ESG-rapportage

“Het is glashelder dat duurzaamheidsuitdagingen ook bedrijfsuitdagingen zijn”, zegt Kareem Yusuf, Senior Vice President of Product Management and Growth, IBM Software Bedrijven die willen gedijen in het competitieve landschap van vandaag, hebben een diepgaand begrip nodig van hun afval, energiekosten, milieurisico’s en supply chains. Onze samenwerking stelt organisaties in staat te vertrouwen op IBM-software en EY-experts om transparante, betrouwbare ESG-rapportage te leveren, zodat ze zich kunnen concentreren op het creëren van waarde voor hun aandeelhouders, bestuursleden en werknemers.”

De Europese richtlijn CSRD verplicht bedrijven sinds dit jaar om te rapporteren over hun duurzaamheidsresultaten. Het is daarom geen wonder dat technologieleveranciers en consultancybedrijven sterk inzetten op rapportagetools die dat mogelijk maken.

Mobiele versie afsluiten