Huawei pocht met A List positie CDP

De internationale non-profit CDP heeft Huawei op de zogenaamde A List gezet van bedrijven die iets doen tegen klimaatverandering en transparantie over hun maatregelen. CDP heeft Huawei ook een “Excellent Environmental Leadership Award” toegekend.

Iedere zichzelf serieus nemende multinational probeert zich op deze lijst te zetten, en de meesten lukt dat ook. De categorisering van biedt een notering op drie gebieden: klimaat, bebossing en water. Huawei heeft vooralsnog alleen een A ontvangen voor klimaat. Wel is het het enige Chinese bedrijf dat de CDP aan de lijst heeft toegevoegd.

Huawei houdt naar eigen zeggen vast aan het concept “Tech for a Better Planet”, wat betekent dat het technologie gebruikt om groene ontwikkeling te bevorderen en klimaatverandering tegen te gaan. Bij de eigen activiteiten streeft het bedrijf naar energiebesparing en bevordering van emissiereductie en meer hernieuwbare energie te gebruiken, aldus Huawei. Ondertussen richt de Digital Power business zich op gebieden als schone energieopwekking, elektrificatie van vervoer en groene ICT-infrastructuur ten behoeve van de wereldwijde energietransitie.

Groene stroom

Tegen eind 2022 zegt Huawei zijn klanten geholpen te hebben meer dan 695,1 miljard kWh groene stroom op te wekken en het stroomverbruik van klanten met 19,5 miljard kWh te verminderen. Dat zou overeen komen met het vermijden van bijna 340 miljoen ton CO2-uitstoot. Daarnaast integreert Huawei het concept van de circulaire economie in zijn productlevenscyclusbeheer, van productontwerp tot het einde van de levensduur. Wij streven ernaar milieuvriendelijkere materialen en groenere verpakkingen te gebruiken, de koolstofuitstoot in onze processen te verlagen en duurzamere producten te produceren die de hoeveelheid afval verminderen.

Mobiele versie afsluiten