HP introduceert Device Life Extension

HP heeft Device Life Extension geïntroduceerd tijdens haar HP Amplify event.

Device Life Extension is gericht op het verlengen van de levensduur van elektronische apparaten. Met de service moeten klanten de levensduur van hun door HP geproduceerde PC’s kunnen verlengen. Dat moet hen volgens HP helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Partner Certified Refurbishment

De service houdt in dat gebruikers hun apparaten eenvoudigweg naar erkende partners van HP te sturen. Deze worden vervolgens refurbished en opgewaardeerd, waarna ze HP ze terugstuurt naar de gebruiker zodat deze hier langer mee kan werken. HP wil hiermee naar eigen zeggen en milieubewust alternatief bieden voor het vervangen van apparatuur, waardoor klanten niet alleen hun IT-investeringen kunnen optimaliseren, maar ook bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Naast Device Life Extension heeft HP het Partner Certified Refurbishment-programma geïntroduceerd. Daarmee kunnen commerciële klanten gecertificeerd refurbished apparaten kunnen aanschaffen. Met deze certificering waarborgt HP de kwaliteit van de refurbished producten, waardoor klanten met vertrouwen kunnen investeren in duurzame IT-oplossingen, aldus HP.

Klinkt bekend? Dat klopt, want in Europa heeft HP al lokaal soortgelijke programma’s gevoerd, en dan vooral met HP Approved Selection die ze in Nederland en sinds kort ook Scandinavië bieden samen met Flex IT. Het is kennelijk een succes, want HP gaat zulke programma’s dus ook wereldwijd uitrollen met verschillende partners.

Print abonnement

Een ander circulair nieuwtje van HP is dat ze hun printdiensten verder gaan uitbreiden, waardoor printen dus een soort abonnement wordt. Dat kan echter op fikse kritiek rekenen, met als belangrijkste verwijt dat het moeilijker wordt om bijvoorbeeld cartridges van derden te gebruiken, en dat het zorgt voor lock-in.

Mobiele versie afsluiten