HighTech Innovators en re:cinq starten Green Software Community

HighTech Innovators en re:cinq richten de Nederlandse tak op van de Green Software Community, een groep die duurzame softwareontwikkeling promoot.

De Green Software Community is een organisatie die als missie heeft om een vertrouwd ecosysteem van professionals, standaarden, tooling en best practices voor groene software te creëren. De community richt zich op het bevorderen van de bewustwording over groene software-ontwikkelprincipes en de impact daarvan, het aanmoedigen van actie door praktische kennis te delen en samenwerking te bevorderen en het creëren van een uitnodigende omgeving voor individuen en organisaties.

Slimmer

Groene software is software die ervoor zorgt dat er minder broeikasgassen worden uitgestoten. Dit door minder fysieke bronnen te gebruiken, minder energie nodig te hebben en energie slimmer te gebruiken. Het is volgens de twee organisaties een logische evolutie om de impact die software heeft op het verminderen van de CO2-uitstoot onderdeel te laten zijn van het ontwikkelproces.

Community launch event – Green Software the Netherlands

Op donderdag 18 april (Den Bosch) en donderdag 16 mei (Amsterdam) organiseert de community zijn launch events. Iedereen die Green Software een warm hart toedraagt is volgens de organisatie van harte welkom.

Aanmelden 18 april (Den Bosch) (bij HighTech Innovators)
Aanmelden 16 mei (Amsterdam) (bij re:cinq)

Mobiele versie afsluiten