Google start circulair steunprogramma (maar nog niet voor Europa)

Google heeft een drie maanden durend circulair acceleratorprogramma aangekondigd voor startups en NGO’s in de Seed- tot Series A-categorie. Het gaat daarbij om organisaties die circulaire uitdagingen het hoofd bieden met technologische oplossingen.

Google for Startups Accelerator: Circular Economy is een virtueel programma en is beschikbaar in Noord-Amerika en Azië-Pacific. Het is nog onbekend of ook een variant voor Europa wordt opgezet en wanneer. Naast mentorschap en projectondersteuning voor technische onderwerpen als kunstmatige intelligentie en machine learning en Google Cloud, richt de Accelerator zich op productontwerp, klantenwerving, leiderschap, deep-dives, workshops en onderzoek op het gebied van circulaire oplossingen. Denk aan hergebruik, bijvulling, recycling, compostering, mode, voedsel, veilige en circulaire materialen en de bebouwde omgeving.

Elke groep bedrijven bestaat uit tien tot vijftien organisaties die technologie gebruiken om de uitdagingen van de circulaire economie aan te pakken. De geselecteerden voor Google for Startups Accelerator: Circular Economy krijgen vanaf februari 2023 steun van Google, toegang tot $200.000 aan Google Cloud-credits en mentorschap. Aan het einde van het programma is er een demodag waar elke deelnemer een pitch geeft aan het VC-netwerk van Google.

Mobiele versie afsluiten