Foxway neemt Global Resale over

De Scandinavische circulaire dienstverlener Foxway heeft Global Resale Ltd overgenomen, een leverancier van lifecycle management-oplossingen.

Het bedrijf zet daarmee opnieuw een groeistap. Ondertussen heeft Foxway meer dan 1.200 mensen in dienst, en draait het een jaarlijkse omzet van meer dan 5 miljard Zweedse kronen.

Refurbishment en resale

Het Britse Global Resale is dit jaar na het Deense DCC het tweede bedrijf tot de groep toetreedt en is gespecialiseerd in refurbishment en herverkoop van PC’s en datacenterhardware, evenals hergebruik van licenties. Dat bedrijf heeft een omzet van 150 miljoen Britse ponden. Zowel Foxway als Global Resale waren aanwezig tijdens de meest recente European Broker Meeting in Athene.

“Dit is een strategische overname om onze positie binnen circulaire technologie in Europa te versterken”, zegt Martin Backman, CEO van Foxway. “Onze missie is om duurzame tech op de markt te brengen door circulaire IT-diensten aan te bieden die de levensduur van de hardware verlengen en de impact op het klimaat verminderen. Met het team van Global Resale’s experts binnen circular tech bundelen we onze krachten om de techindustrie duurzamer te maken en te handelen.”

ITAD

Foxway biedt device-as-a-service, recoverydiensten en remarketingdiensten aan te bieden, ondersteund door advies en inzichten via data, kan Foxway de hele levenscyclus van de apparatuur binnen zijn eigen muren afhandelen. “De sterke positie van Global Resale binnen de ITAD Enterprise sector biedt Foxway ook een uitbreiding naar de cloud, een gebied dat Foxway strategisch wil uitbreiden en waar het zich op wil richten”, zo staat in de persverklaring.

“Global Resale heeft sterke partnerschappen en een wereldwijd bereik, wat betekent dat we waarde kunnen toevoegen aan de groep en haar klanten op een wereldwijde markt”, zegt Peter Jefford Director of Enterprise bij Global Resale.

Mobiele versie afsluiten