Foxway grotendeels in handen van Nordic Capital

Nordic Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Foxway, een van de Europese marktleiders op het gebied van refurbished hardware.

Het Zweedse Foxway richt zich op het verbeteren van de duurzaamheid van IT-apparaten door circulariteit te bevorderen in de hele waardeketen. Het bedrijf profiteert van de groeiende vraag naar duurzaamheid en zal samen met Nordic Capital en de huidige eigenaren Norvestor blijven groeien, internationaal uitbreiden en zich richten op positieve impact.

Foxway groeit snel, met onderhand kantoren in Europa, Azië en de VS. Het bedrijf biedt circulaire IT-diensten aan in meer dan 100 landen, waardoor klanten duurzaamheid kunnen integreren in hun bedrijfsvoering. Door IT-apparaten te herstellen en te verkopen en de nodige infrastructuur te bieden voor een duurzame levenscyclus, helpt Foxway klanten efficiënter te zijn. Het bedrijf vermijdt naar eigen zeggen jaarlijks 120.948 ton CO2-uitstoot door meer dan 1,5 miljoen apparaten te verwerken.

Vraag naar duurzaamheid

Foxway profiteert van de groeiende vraag naar duurzaamheid, digitaliseringstrends en schaalvoordelen om te blijven groeien en een positieve impact te creëren. Recente partnerschappen en acquisities in verschillende landen onderstrepen het vertrouwen van Nordic Capital in het bedrijf.

Met meer dan duizend medewerkers in acht landen zal Foxway, ondersteund door Nordic Capital en Norvestor, blijven groeien en succesvol blijven, zo laat het bedrijf weten. Nordic Capital heeft ruime ervaring in het versnellen van de groei van internationale bedrijven en heeft gekozen voor Foxway vanwege hun circulaire bedrijfsmodel.

CEO Martin Backman: “We zijn blij dat we Nordic Capital als nieuwe partner hebben. Met hun waardevolle internationale ervaring kunnen we wereldwijd meer klanten helpen om duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsvoering. Met onze toonaangevende refurbishmentcentra leidt Foxway de branche naar een duurzamere toekomst en biedt het een volledig ecosysteem van circulaire diensten.”

Mobiele versie afsluiten