Foxway breidt verder uit met Duitse recommerce-partij

Foxway heeft Teqcycle overgenomen, een inruilbedrijf voor mobiele apparaten uit Duitsland.

Teqcycle Solutions, gebaseerd in München, koopt gebruikte apparaten in bij verschillende partijen en routeert ze met naar het meest veelbelovende wederverkoopkanaal. Het bedrijf rapporteerde een jaaromzet van 29 miljoen euro in 2022 en heeft ongeveer 50 mensen in dienst.

Groei

De overname is volgens Foxway een belangrijke stap in de strategie om een Europese marktleider te worden binnen de circulaire technologie in Europa en daarbuiten. Eind vorig jaar nam Foxway al Global Resale over, en daarvoor DCC uit Denemarken.

De afgelopen jaren heeft Foxway een groei van 20 % per jaar doorgemaakt, verder versneld door strategische overnames van bedrijven in de tech-industrie. Foxway heeft nu meer dan 1.300 werknemers en een jaarlijkse omzet van meer dan 700 miljoen euro.

Circulariteit

Foxway richt zich vooral op circulaire diensten zoals inruiloplossingen, device-as-a-service, sortering en value uplift. Teqcycle heeft een sterke positie binnen de recommerce voor mobiele apparaten en is al jaren een belangrijke partner voor verkopers, operators en retailers met oplossingen om de circulaire economie te stimuleren.

“Teqcycle geeft ons de kans om ons circulaire aanbod binnen de Duitse markt te versterken en zo met gebundelde kracht duurzame diensten te leveren aan klanten en partners”, aldus Martin Backman, Chief Executive Officer bij Foxway.

Foxway heeft een vergelijkbare ambitie als de in Nederland gevormde Circular IT Group. Die groep bestaat nu uit 13 bedrijven, waaronder NEG-IT solutions, met onder andere iUsed. De consolidatie lijkt daarmee nog maar aan het begin te staan.

Mobiele versie afsluiten