Fortinet Sustainability Report claimt 62 procent besparing nieuwe next-gen firewalls

Fortinet heeft zijn next generation firewalls in 2023 62 procent zuiniger gemaakt, zo meldt de leverancier in haar Sustainability Report.

Fortinet Sustainability Report

Het Fortinet Sustainability Report biedt een overzicht in de inspanningen en vooruitgang van Fortinet op het gebied van duurzaamheid. Het verslag is gericht op onder meer werknemers, investeerders, leveranciers, partners en klanten, en gebaseerd op vier pijlers.

Daarbij gaat het om het aanpakken van maatschappelijke cyberrisico’s, bijdragen aan een diverse pool van beveiligingstalent, respect tonen voor het milieu en bijdragen aan verantwoorde bedrijfspraktijken binnen de waardeketen. Fortinet heeft in 2023 ook de beslissing genomen om toe te treden tot de Global Compact van de Verenigde Naties.

Groene bronnen

Fortinet blijft naar eigen zeggen investeren in groene energiebronnen. Zo heeft de leverancier bijvoorbeeld zonnepanelen geïnstalleerd in hun nieuwe garageruimte in Sunnyvale om te voorzien in de energiebehoeften van hun hoofdkantoor en bedrijfslocaties. Naast milieu-initiatieven heeft Fortinet ook vooruitgang geboekt op andere gebieden, zoals het verstrekken van beveiligingstraining aan een miljoen mensen tegen 2026, het bevorderen van diversiteit, gelijke behandeling en inclusie, en het aanpakken van cybercriminaliteit door middel van samenwerkingsverbanden.

“De inspanningen die we leveren om voor een veiliger digitale wereld te zorgen zijn van essentieel belang voor het welzijn van onze economie en maatschappij”, zegt Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet. “We zijn trots op de vooruitgang die we getuige ons duurzaamheidsverslag hebben geboekt. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de realisatie van onze duurzaamheidsdoelstellingen een onophoudelijk verbetertraject vraagt.”

Het 2023 Sustainability Report van Fortinet volgt internationale richtlijnen en standaarden, waaronder de aanbevelingen van de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), het Global Reporting Initiative (GRI), de Sustainability Accountability Standards Board (SASB) en de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties.

Het Fortinet Sustainability Report over 2023 is hier te vinden. Daarnaast heeft het bedrijf een duurzaamheidsvisie geformuleerd.

Mobiele versie afsluiten