Flex IT en HP Nederland introduceren: HP Approved Selection by Flex IT-lijn

Het Nederlandse Flex IT is de eerste distributiepartner van de HP Approved Selection. Die productlijn combineert drie doelen. Minder kostbare grondstoffen gebruiken, de ecologische voetafdruk verkleinen en de levensduur van IT verlengen. Die lijn van producten bestaat uit laptops, desktop-pc’s en displays. Met de samenwerking willen Flex IT en HP Nederland vertrouwen in circulaire IT vergroten en de levensduur van IT-producten meerdere jaren verlengen.

Hoogwaardige kwaliteit

FLEX IT HP Nederland introduceren circulaire IT-productlijn Flex IT DistributionHP en Flex IT garanderen met HP Approved Selection (link) de hoogwaardige kwaliteit van circulaire IT-hardware. “HP Approved Selection staat voor een circulair merk dat alle vooroordelen over refurbished producten wegneemt”, zegt Leon Timmermans, CEO van Flex IT. “De hardware wordt grondig getest en gerevitaliseerd. Zowel cosmetisch als functioneel. Zo garanderen we de best mogelijke gebruikerservaring die klanten mogen verwachten van HP-producten. Daarnaast krijgen klanten standaard twee jaar garantie op de HP Approved Selection-modellen en de optie om deze met een jaar te verlengen. Ook hoeven zij geen extra Windows10-licentie aan te schaffen. HP en Microsoft monitoren het hele proces. Voor de circulaire partners van Flex IT geldt een standaardgarantie van drie jaar. Dat HP deze stap zet en de naam eraan verbindt is een belangrijke stap naar duurzame en circulaire IT.”

Verlengen levensduur

De productie van IT-apparatuur heeft een forse impact op het milieu. Met initiatieven als het Internationale Circular and Fair ICT-Pact is een goede stap gezet om de afvalberg van deze goederen te verkleinen. Maar om die afvalberg echt te verkleinen, moet het verlengen van de levensduur centraal komen te staan. Nu bedraagt de levensduur van IT-hardware slechts drie tot vijf jaar, waardoor de jaarlijkse IT-afvalberg zich blijft opstapelen. De sleutel zit volgens Flex IT in het verlengen van deze levenscyclus naar minstens vijf tot tien jaar. Pas zo is de belasting op het milieu drastisch te reduceren.

De lat steeds hoger

“Al meer dan twintig jaar presenteert HP jaarlijks een duurzaamheidsrapport met al onze ambities, leggen we rekenschap af over onze inspanningen en leggen we de lat steeds hoger”, zegt Hjalmar van Veen, Head of Commercial & Retail Channel bij HP. “De HP Approved Selection by Flex IT-lijn past uitstekend bij onze doelstellingen om ook onze producten, met behoud van de kwaliteit en garanties, een langere gebruiksduur te geven. Samen met Flex IT kunnen we hier, in samenwerking met onze partners en klanten, een belangrijke stap zetten naar meer duurzaamheid.”

‘No excuses, go circular’

Leon Timmermans. “Deze keuze van HP markeert echt een nieuwe stap in de richting van duurzame IT. HP staat garant voor kwaliteit en heeft in afgelopen jaren een voortrekkersrol vervuld als gaat om het duurzame karakter van IT-hardware. HP Approved Selection by Flex IT toont aan dat circulaire producten kwalitatief hoogwaardig kunnen zijn. Bedrijven die willen werken aan duurzaamheid hebben nu geen redenen meer om circulaire IT te negeren. Oftewel: ‘No excuses, go circular’.”

Mobiele versie afsluiten