Fixers failliet

De reparateur en refurbed-retailer Fixers is failliet verklaard.

Tegenvallende resultaten veroorzaakt door de inflatie zijn volgens het bedrijf de belangrijkste redenen voor de problemen waarin het bedrijf zich verkeert. Hoewel Fixers in februari aangaf niet door te kunnen groeien, is in maart nog wel een nieuwe locatie geopend op Utrecht Centraal. Het idee achter Fixers is dat het niet alleen apparaten kon repareren, maar ook kan refurbishen en doorverkopen via zowel de website als de fysieke locaties. In 2018 had Fixers Swoop overgenomen, met als ambitie een landelijk bekend merk te worden. Fixers heeft acht locaties in de randstad, en is gecertificeerd reparateur voor Samsung en Apple. De website lijkt op moment van schrijven nog te functioneren.

Surseance

“In verband met tegenvallende omzet resultaten hebben wij als bedrijf gisteren surseance van betaling aangevraagd en verleend gekregen”, schrijft Fixers in een kort bericht aan beleggers. “Wij hadden in ons halfjaarbericht (Feb 23) aangegeven onze groeiplannen helaas stop te moeten zetten en ons te concentreren op het eerst winstgevend maken van de bestaande winkels en b2b business. Helaas is dit ondanks allerlei initiatieven niet gelukt. Kostenbesparende maatregelen zijn reeds doorgevoerd doch i.v.m. aanblijvende onzekerheid t.a.v. de realisatie van zwarte cijfers en een dreigend liquiditeitsprobleem hebben we als bedrijf moeten besluiten surseance aan te vragen. De afgelopen 2 dagen is dit heel snel gegaan. Momenteel zijn we in overleg met de aangestelde bewindvoerder, mr.V.H.B. Kruit, en is een verzoek gedaan tot omzetting naar een faillissement om zodoende te kijken naar een eventuele doorstart.”

UPDATE 9 mei 2023: De rechtbank Midden-Nederland heeft Fixers definitief failliet verklaard. Daarmee houdt Fixers in de huidige vorm op te bestaan.

Mobiele versie afsluiten