Fairphone verbetert EcoVadis-score en behaalt Platinum

Fairphone is door EcoVadis, die duurzaamheid van toeleveringsketens monitort, beoordeeld met een Platinum Medal.

EcoVadis heeft Fairphone een score van 88/100 gegeven, een stijging ten opzichte van 75/100 in het voorgaande jaar. Deze score positioneert Fairphone naar eigen zeggen als het toonaangevende bedrijf in zijn branche en in de top 1% van alle 114.000 bedrijven beoordeeld door Ecovadis.

Primeur

Met name de ondersteuning door vooruitstrevende initiatieven in de industrie werd benadrukt, zoals United Nations Global Compact, het Science Based Targets initiatief, de Fair Cobalt Alliance (FCA) en het Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA). Ook de extra maatregelen en het beleid sinds de vorige beoordeling werden benadrukt. De score bevestigt volgens Fairphone de status van de Nederlandse fabrikant als het wereldwijd leidende bedrijf in duurzame consumentenelektronica. In 2019 was Fairphone naar eigen zeggen het eerste elektronicabedrijf dat een leefbaar loonbonus betaalde aan fabrieksarbeiders bij de directe leverancier. In 2023 werd het programma uitgebreid naar mensen die bij onderleveranciers werken.

Monique Lempers, Chief Impact Officer bij Fairphone, licht toe: “Dit is de derde keer op rij dat de inspanningen van Fairphone voor mens en milieu zijn erkend met de EcoVadis Platinum medaille. We zijn vooral trots dat we een nog hogere score hebben gekregen dan voorgaande jaren, de hoogste score ooit uitgegeven inonze branche. Voor ons is dit een geweldige bevestiging van onze toewijding aan verantwoorde elektronica. We hopen dat de rest van de branche geïnspireerd blijft door het voorbeeld van Fairphone en een duurzamer bedrijfsmodel gaat hanteren.”

Mobiele versie afsluiten