Fairphone rolt cameraupdate uit voor Fairphone 4

Fairphone heeft een softwareupdate geïntroduceerd voor de Fairphone 4, de bijna 3 jaar oude vorige iteratie van hun ‘eerlijke’ en duurzame smartphone.

Fairphone streeft er naar eigen zeggen naar dat hun producten zo lang mogelijk gebruikt kunnen worden met software- en hardwareondersteuning. Voorbeelden hiervan zijn de zevenjarige ondersteuning van de Fairphone 2 en de recente update naar Android 13 voor de vijf jaar oude Fairphone 3.

De camerasoftware van de Fairphone 4 is aangepast en geüpgraded op basis van gebruikersfeedback en richt zich voornamelijk op vier aspecten: kortere opnametijd en snellere autofocus, betere prestaties in donkere omgevingen, verbeterde cameratuning en de elektonische beeldstabilisatie.

Android 14 volgt later

“We hebben zorgvuldig de klantenfeedback geanalyseerd, de benodigde verbeteringen geïdentificeerd en aanzienlijk geïnvesteerd om deze punten aan te pakken in onze softwareontwikkeling en cameratuning”, zegt Agnès Crepet, Head of Software Longevity bij Fairphone. “Het belangrijkste voor ons is dat zowel nieuwe als bestaande klanten tevreden zijn met de camera en de telefoon veel langer blijven gebruiken dan aanvankelijk gepland.”

De Fairphone 4 wordt momenteel geleverd met Android 13 en krijgt later dit jaar een upgrade naar Android 14. Eigenaren van de Fairphone 4 kunnen kosteloos upgraden naar de nieuwe camerasoftware via een melding die aangeeft dat de update beschikbaar is en klaar is om te worden geïnstalleerd. Ook nieuwe klanten worden aangemoedigd om de gratis update te downloaden en te installeren bij het instellen van hun telefoon. De originele garantie van vijf jaar blijft geldig, en voor bestaande klanten is deze upgrade volledig kosteloos. Fairphone biedt nu met de Fairphone 4 en de afgelopen zomer geïntroduceerde Fairphone 5 een productfamilie met cameraprestaties in verschillende prijsklassen.

Mobiele versie afsluiten