Fairphone levert toestellen aan provincie Zuid-Holland

Fairphone, de sociale onderneming die streeft naar een markt voor ethische smartphones, gaat de samenwerking aan met de kprovincie Zuid-Holland.

Werknemers van de provincie konden een eigen werktelefoon kiezen. Daarbij koos 15 procent van hen de Fairphone 4 als nieuwe zakelijk toestel.

John van der Ree, Business Development Manager at Fairphone, licht toe: “We zijn erg blij dat zoveel werknemers bij de provincie hebben gekozen voor een telefoon die rekening houdt met mensen en de planeet. We waarderen het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld en hopen dat meer overheidsinstellingen in Nederland zullen overwegen hun werknemers in de toekomst een Nederlands ontworpen, Android Enterprise Recommended en duurzaam toestel aan te bieden.”

“Een circulair Zuid-Holland waarin geen grondstoffen meer verspild worden, dat bereik je alleen als je zelf ook het goede voorbeeld geeft”, zegt een medewerker opgave circulair Provincie Zuid-Holland. “Het aanbieden van een duurzame optie als de Fairphone is zo’n voorbeeld, een kleine maar betekenisvolle stap in de goede richting.” Naast de Fairphone 4 ontvingen de medewerkers ook een beschermhoesje en een paar True Wireless Earbuds van Fairphone die bestaat uit 100% gerecycled materiaal.

Mobiele versie afsluiten