Fairphone krijgt duurzaamheidsprijs op MWC

Fairphone is de winnaar van de “Best Mobile Innovation for Climate Action” tijdens de Global Mobile (GLOMO) Awards op het Mobile World Congress 2024 in Barcelona.

Fairphone ontving de onderscheiding in de categorie Best Mobile Innovation for Climate Action, waar de jury bedrijven beloont voor hun inzet voor “belangrijke en innovatieve milieu-initiatieven gericht op het verminderen of compenseren van CO2-uitstoot en broeikasgassen.”

Nominaties

Met de Fairphone 5 zet het bedrijf zich naar eigen zeggen in voor een langere levensduur en repareerbaarheid van smartphones, met als doel de uitstoot gedurende de levensduur van het toestel te verminderen. Fairphone heeft zichzelf ook ten doel gesteld om in 2045 als bedrijf Net Zero te zijn. Daarnaast was het bedrijf genomineerd in een tweede categorie van de awards van dit jaar, namelijk “Outstanding Mobile Contribution to the UN SDGs”.

“Klimaatactie is een fundamenteel onderdeel van ons bedrijfs-DNA”, zegt Reinier Hendriks, CEO van Fairphone. “Met onze smartphones hebben we altijd gestreefd naar een holistische benadering van duurzaamheid, met als doel producten te creëren die zowel goed zijn voor mensen als voor de planeet.”

Mobiele versie afsluiten