Fairphone krijgt AER-certificering voor Fairphone 4

Fairphone, de Nederlandse sociale onderneming die bouwt aan een markt voor ethische smartphones, heeft de Android Enterprise Recommended (AER) ontvangen voor Fairphone 4.

Het AER is een keurmerk van Google bedoeld om bedrijven extra zekerheid te geven voor de selectie van hun smartphones. Het geeft aan dat de apparaten over alle beheermogelijkheden en functies beschikken die ze geschikt maken voor zakelijk gebruik. Dat geeft klanten van Fairphone extra zekerheid bij de keuze voor Fairphone 4 als toestel voor werknemers. AER betekent ook dat klanten tijdig beveiligingspatches en duidelijke informatie over belangrijke updates krijgen.

Eisen

“We zijn er trots op dat we de AER certificering voor Fairphone 4 hebben ontvangen”, zegt Wayne Huang, Vice President Product bij Fairphone. “Als klein smartphonemerk is het een hele uitdaging om aan de hoge hardware- en software standaarden van Google te voldoen. Onze opname in het programma stelt ons in staat om ons bereik in het bedrijfsleven te vergroten door te laten zien dat, hoewel we een klein bedrijf zijn, we klanten dezelfde standaard van ondersteuning kunnen bieden in termen van frequentie en levensduur van beveiligingsupgrades, zero touch updates en mobile device management (MDM) als andere grote smartphone bedrijven over de hele wereld. De zakelijke markt wordt gedomineerd door grotere merken en tot nu toe was er geen duurzame telefoon die voldeed aan alle hoge normen van Google in het AER-aanbod. En nu we deze uitdagingen hebben overwonnen, willen we bedrijven aanmoedigen om meer duurzame smartphones in hun mobiele portfolio op te nemen.”

Met Fairphone 4 introduceert Fairphone een garantie van vijf jaar te zonder extra kosten. Dit zodat gebruikers langer met hun telefoon doen. Dit is volgens de leverancier een ongeëvenaarde toezegging in de elektronicasector en is een aanvulling op Fairphone die de beschikbaarheid van reserveonderdelen op lange termijn garandeert in combinatie met software-ondersteuning.
Voor Fairphone 4 is de software-ondersteuning gegarandeerd tot eind 2026 en omvat deze upgrades naar Android 12 en Android 13, met een streven naar Android 14 en 15. Dat leidt tot bijna zeven jaar softwareondersteuning vanaf lancering van een Android-toestel.

Mobiele versie afsluiten