Fairphone haalt 49 miljoen aan investeringen op

Een internationaal consortium van impactinvesteerders onder leiding van nieuwe aandeelhouders Invest-NL, het ABN AMRO Sustainable Impact Fund en bestaande aandeelhouder Quadia met zijn Regenero Impact Fund, hebben hun krachten gebundeld met andere bestaande aandeelhouders DALHAP, DOEN Participaties en PDENH om 49 miljoen euro te investeren in Fairphone, het Nederlandse duurzame smartphonebedrijf.

De investering stelt Fairphone in staat door te groeien in lijn met de missie naar eerlijke technologie. Verder wordt het gebruikt voor de afwikkeling van bestaande leningen en een gedeeltelijke exit van de huidige aandeelhouders, waaronder PYMWYMIC en meer dan 1000 crowdfunders.

“In de afgelopen jaren heeft Fairphone zich kunnen getransformeerd van een sociale beweging naar een impactvolle missiegedreven onderneming”, zegt Eva Gouwens, CEO van Fairphone. “Ik wil graag alle aandeelhouders bedanken die ons de afgelopen jaren hebben gesteund. Met een groeiende basis van missie-georiënteerde investeerders, zullen we het bewustzijn voor eerlijkere elektronica verder vergroten en de groei van ons bedrijf en onze impact versnellen. de groei van ons bedrijf en onze impact.”

Inzet

Fairphone zet het groeikapitaal in om de positionering van het merk te versterken en verdere bewustzijn rond eerlijkheid en duurzaamheid in de elektronica-industrie. De financiering zal ook worden gebruikt om de integratie van eerlijke en gerecyclede materialen in het volledige productassortiment van Fairphone te versnellen. portfolio, bijvoorbeeld door uitbreiding van de waardeketenprogramma’s voor mijnbouw in Afrika en Zuid-Amerika, en programma’s voor eerlijke lonen in Azië. Amerika en programma’s voor eerlijke lonen in Azië. Bovendien zal Fairphone investeren in productontwikkeling en verbeterde klantenservice om ervoor te zorgen dat gebruikers hun Fairphone met plezier langer kunnen gebruiken.

“Met zijn ongeëvenaarde benadering van het creëren van ethische producten met zowel mensen als de planeet in gedachten, zet Fairphone nieuwe standaarden voor de hele industrie. Samen ontwrichten we een kortetermijndenken dat de wereld zich niet langer kan veroorloven, en creëren we een duurzame en eerlijke toekomst voor alle belanghebbenden”, zegt Elisabeth Storm de Grave, Principal bij Invest-NL.

Hanna Zwietering van het ABN AMRO Sustainable Impact Fund zegt: “Fairphone is een koploper in de duurzame elektronica-industrie. Het bedrijf heeft bewezen dat het hoogwaardige modulaire en eerlijke smartphones kan ontwikkelen in de meeste concurrerende markten. Consumenten houden van de Fairphone vanwege de impact en de kwaliteit, in lijn met een groeiende trend naar bewust consumentengedrag. We zijn er trots op het bedrijf te ondersteunen in hun missie en de groei van Fairphone te versnellen om hun impact in de industrie verder te vergroten.”

Josep Segarra, Senior Investment Manager bij Quadia zegt: “”We zijn erg blij dat we Fairphone verder kunnen ondersteunen via deze belangrijke investering, samen met nieuwe mede-investeerders met een missie. Fairphone past perfect in onze visie op de duurzame elektronicasector, waarin we al bedrijven hebben ondersteund in de segmenten refurbished smartphones en huishoudelijke apparaten. We kijken ernaar uit om het unieke karakter van het bedrijf te blijven versterken en streven ernaar om de groei van Fairphone te versnellen en tegelijkertijd waarde te creëren voor alle belanghebbenden en de missie van het bedrijf op lange termijn te waarborgen.”

Mobiele versie afsluiten