Fairphone brengt nieuwe generatie repareerbare Fairbuds op de markt

Fairphone heeft de nieuwste generatie Fairbuds modulair ontworpen draadloze oordopjes geïntroduceerd.

Fairphone Fairbuds

De nieuwe Fairbuds zijn voorzien van kwaliteitsgeluid met speciaal afgestemde 11mm drivers met titaniumcoating. De actieve ruisonderdrukkingstechnologie (ANC) is inclusief speciale windreductiemodus. Ook beschikken de oordoppen over environmental noise cancelling (ENC) waarmee het windgeluid wegfiltert. Met zes ingebouwde microfoons en multipoint Bluetooth-connectiviteit kunnen gebruikers twee apparaten tegelijkertijd verbinden. De Fairbuds bieden een afspeeltijd van maximaal 26 uur, inclusief oplaadcase. Ze zijn ook ontworpen met een IP54-classificatie voor zweet- en weerbestendigheid. De acht-bands equalizer in een speciale app biedt personaliseringsmogelijkheden.

Modulariteit en duurzaamheid

Een belangrijk kenmerk is het modulaire ontwerp en duurzaamheid. Ze zijn e-waste neutraal: Voor elk geproduceerd paar wordt een vergelijkbaar gewicht aan elektronisch afval verantwoord gerecycled. De oordopjes zijn gemaakt van 70 procent gerecycled materiaal, inclusief gerecyclede kunststoffen en zeldzame aardelementen in de productie.

“Onze eerste generatie oordopjes was gericht op de introductie van gerecyclede materialen bij een bestaand ontwerp”, zegt Miquel Ballester, medeoprichter en Head of Product Management bij Fairphone. “De Fairbuds die we vandaag lanceren zijn gemaakt om lang mee te gaan en bestaan voor 70 procent uit eerlijke en gerecyclede materialen. We bieden een unieke uitgebreide garantie van drie jaar om het gebruik van de Fairbuds langer te garanderen dan gemiddelde oordopjes. Met onze nieuwe hoogwaardige Fairbuds die lang meegaan, willen we het klantenbestand van Fairphone verder uitbreiden. Op basis van de Fairbuds XL app downloads, zien we dat 70 procent van de Fairbuds XL klanten nieuw waren bij Fairphone.”

De oordoppen zijn vanaf 9 april verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit, zowel via de website van Fairphone als bij geselecteerde partners in Europa, voor een adviesprijs van 149 euro.

Mobiele versie afsluiten