Eurefas breidt ledental uit met Bechtle

De Europese associatie van refurbished-aanbieders Eurefas heeft Bechtle verwelkomd als nieuw lid.

Het gaat om precies te zijn om Bechtle Remarketing, de tak van Bechtle die zich specifiek richt op het refurbishen en opnieuw in de markt zetten van apparaten. Het Duitse bedrijf spreekt steun uit voor het versterken van de lobby voor de branche bij de Europese Commissie en het Europees Parlement.

“Mijn doelstelling is om een beweging te creëren die ernaartoe werkt om refurbished IT als nieuwe standaard neer te zetten voor B2B en de overheid”, zegt Alexander Thiele, Managing Director van Bechtle Remarketing in zijn introductievideo. “Mijn motivering om ons bij Eurefas aan te sluiten is om samen een beweging te vormen met geweldige bedrijven uit de circulaire ICT-branche om het ICT-gebruik naar verdere circulariteit te bewegen.”

20 procent

“Op basis van het gemiddelde gebruik kun je de last op een IT-apparaat bepalen”, gaat Thiele verder. “En naar mijn mening is een refurbished apparaat geschikt voor 20 procent van de werknemers binnen de overheid.” We wijst hij erop dat security een zorgenkindje blijft voor vooral B2B als het gaat om de inzet van gebruikte apparaten. “Een manier om dit op te lossen is door de beschikbaarheid van securitypatches uit te breiden voor refurbished apparaten op basis van certificeringen van fabrikanten.” Binnen Eurefas pleit Bechtle voor de introductie van een uniform beoordelingssysteem voor ingeleverde apparaten, het opzetten van een politiek raamwerk ter bevordering van het gebruik van refurbished apparaten, en het opzetten van B2B-referentiecasussen.

Eurefas is opgericht door het Franse Recommerce, en heeft onder meer Foxway, Flex IT Distribution, Forza Refurbished en Remarketed in haar ledenbestand. In 2022 sprak voorzitter Augustin Becquet tijdens het eerste Jaarcongres Circulaire-IT, en afgelopen jaar gaf Andreas Mayer een presentatie namens de vereniging.

Mobiele versie afsluiten