emXcore wordt onderdeel van Circular IT Group

De life-time optimalisatiespecialist van gebruikte datacenterapparatuur emXcore wordt onderdeel van Circular IT Group.

Samen met Circular IT Group zal emXcore zich richten op versnelde groei in Europa en het bijdragen aan een circulaire economie, zo maken de twee bedrijven bekend. EmXcore richt zich voornamelijk op de merken Juniper en Arista.

Groene impact

De functionaliteit van datacenterapparatuur blijft nagenoeg volledig behouden gedurende het gebruik. Grote telecom- en hostingbedrijven vervangen hun apparatuur veelal met nieuwe modellen die net iets sneller zijn. Voor de meeste bedrijven zijn deze nuances in capaciteit niet relevant en biedt hernieuwde apparatuur volgens Circular IT Group een uitstekend alternatief voor veel duurdere nieuwe apparatuur.

“De combinatie van goede apparatuur en emXcore’s technische expertise op het gebied van Juniper en Arista maken dat emXcore topkwaliteit kan waarborgen”, aldus de partijen. “Na veilige dataverwijdering en testen van de gebruikte apparatuur, wordt deze klaargemaakt voor een tweede leven. emXcore zet haar expertise in om ieder apparaat in te richten naar de specifieke wensen van de klant. Alle onderdelen worden op deze manier zo efficiënt mogelijk ingezet. Hiermee neemt de stroom aan elektronisch afval en de noodzaak om kritische grondstoffen voor nieuwe appratuur te winnen, af. Naast topkwaliteit en een gunstig kostenplaatje, biedt emXcore klanten ook een kans om groener te worden.”

Marktleider in refurbished netwerkapparatuur

Circular IT Group biedt al een breed scala aan netwerkapparatuur van onder andere Cisco. De groep wil al haar internationale klanten kunnen dienen in hun netwerkbehoeften en met Arista en Juniper beslaan Circular IT Group en emXcore de top 3 merken in de markt voor netwerkapparatuur. Met de twee grootste Nederlandse partijen onder één dak krijgen klanten toegang tot een ‘one-stop-shop’ met uitgebreide kennis, een volledig aanbod aan hernieuwde IT hardware en aanverwante services.

Alex Beverwijk, oprichter emXcore: “EmXcore levert al meer dan 10 jaar high-end refurbished datacenter oplossingen van Juniper Networks en Arista Networks aan klanten wereldwijd. Samen met de Circular IT Group kunnen wij onze leidende positie op het gebied van refurbished Juniper en Arista verder versterken en ons dienstenportfolio verder uitbreiden. Hiermee kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en daarbij bijdragen aan de transformatie naar een circulaire economie in onze sector.”

Jean-Pierre Verhoeven: “De toevoeging van emXcore aan het portfolio van de Circular IT Group, stelt ons in staat om best-of-breed netwerkoplossingen aan te bieden van de belangrijkste leveranciers van netwerkapparatuur in de wereld (Cisco Systems, Juniper en Arista). Dit in combinatie met de diensten van de Circular IT Group, geeft klanten zoals Service/cloud providers en startups en scale-ups een aantrekkelijk alternatief voor nieuwe apparatuur waarbij ook nog eens de carbon footprint kan worden gereduceerd.”

Mobiele versie afsluiten