E-Waste Race voor scholen in volle gang

In verschillende Nederlandse regio’s doen basisscholen mee aan de E-Waste Race , een event waarbij ze in een bepaalde tijd zoveel mogelijk elektronisch afval proberen te verzamelen, waaronder IT-waste.

Vanaf begin maart tot 29 juni proberen deelnemende basisscholen zoveel mogelijk afval te verzamelen bij mensen thuis. Het idee is dat wie bijvoorbeeld printercartridges, smartphones of andere componenten en apparaten heeft liggen, deze via de website kan opgeven.

Schoolreis

Deze worden dan door een van de deelnemers zo snel mogelijk opgepikt. De school scoort hier punten mee, die op de website worden bijgehouden. De winnaar wint een schoolreis. De eerste serie regio’s -Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard, Zeeuws-Vlaanderen en Venlo- rondt deze donderdag hun race al af. De laatste scholen ronden af op 29 juni.

Het doel van het initiatief is om zoveel mogelijk elektronisch afval te verzamelen, maar ook om het bewustzijn onder kinderen over inzameling en recycling te verhogen.

Partners van de E-Waste Race zijn onder meer Stichting Open, WeCycle, Renewi en Nederland Circulair!, aangevuld door de verschillende gemeenten.

Mobiele versie afsluiten