Deloitte brengt met CAST Green IT by Design voor duurzame software-lifecycle

Deloitte en CAST brengen met Green IT by Design een nieuwe dienst die organisaties moet helpen bij het definiëren en uitrollen van zogenaamde Digital Sobriety-strategieën.

Green IT by Design wordt geleverd door Deloitte en is gebaseerd op software-intelligentie geleverd door CAST, een organisatie met als doel om bedrijven te helpen met de inzet van digitale middelen voor maatschappelijke doeleinden. Digital Sobriety is de term die de twee partijen gebruiken om duurzaamheid aan te brengen in de gehele lifecycle van software. Vanaf het moment dat een behoefte wordt vastgesteld, tot en met het ecodesign en -onderhoud van applicaties. Dit moet teamwork versterken, voor talentbehoud zorgen en het ontwerp van applicaties verbeten zodat hele ICT-systeem op een milieuvriendelijke manier wordt onderhouden.

Normen en oplossingen

“Het gezamenlijke aanbod van Deloitte en CAST maakt deel uit van een op feiten gebaseerde Digital Sobriety-strategie, of het nu gaat om de beoordeling van de baseline van het bestaande systeem, om de bewustwording van zowel business- als IT-teams om gebruikerstrajecten en eco-compatibele systemen te ontwerpen, of om het monitoren van de implementatie in de loop van de tijd”, zegt Sébastien Durieux, Consulting Partner, hoofd van de afdeling Technologie, Strategie en Transformatie bij Deloitte Frankrijk.

Om deze uitdagingen aan te gaan, moeten bedrijven volgens de twee partijen geholpen worden bij het definiëren en implementeren van best practices. Die kunnen vervolgens tijdens de verschillende fasen van de levenscyclus van software worden toegepast. Dit houdt onder meer voorlichting in voor producteigenaren, architecten en development leads. Ook kunnen ze dan beter anticiperen het effect van het gebruik van de software, duurzamere normen definiëren in de architectuur en voorrang geven aan milieuvriendelijke oplossingen, technologieën, kaders en talen bij de softwareselectie. Onnodige functies en toepassingen worden volgens Green IT by Design zoveel mogelijk geschrapt, en verbruik van hulpbronnen wordt bij deze dienst concreet gemeten gedurende de volledige levenscyclus van de software.

Voor Green IT by Design wordt de technologie van CAST toegepast. De kunstmatige intelligentie intelligentie analiseert de interne werking van applicaties en wordt ingezet voor scoping (portfolio-overzicht, redundantie van gebruik, veerkracht), harvesting (geautomatiseerde berekening van de Green IT-index voor kritieke toepassingen die tijdens het scoping-proces zijn geïdentificeerd), collection (geautomatiseerde berekening van de Green IT-index voor kritieke toepassingen die tijdens het scoping-proces zijn geïdentificeerd), analysis (code-sanering, architectuur re-engineering, optimalisatie, en mogelijke migratie naar de cloud), en co-construction (prioritering van acties door technische en zakelijke factoren te combineren).

Mobiele versie afsluiten