Dell: Jongvolwassenen bereid tot economische offers voor circulariteit

Bijna de helft van de volwassenen geboren midden jaren 90 en later -Generatie Z- is bereid om economische offers te brengen in ruil voor een duurzame langetermijnsstrategie, zo concludeert Dell na een enquête.


In totaal werden 15.100 Gen Z-volwassenen in vijftien landen ondervraagd voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Savanta ComRes . Bijna tweederde van hen gelooft dat technologie een belangrijke rol zal spelen in de strijd tegen klimaatverandering.

Circulariteit op plek twee

Respondenten noemden duurzame energie (42 procent), het mogelijk maken van een circulaire economie (39 procent) en duurzamer openbaar vervoer (29 procent) als de drie belangrijkste investeringsgebieden die prioriteit moeten krijgen. Een kwart van de respondenten sprak ook zijn steun uit voor meer duurzaamheidseducatie voor burgers.

“Gen Z zal waarschijnlijk het meest worden beïnvloed door publieke en private investeringsbeslissingen die vandaag worden genomen en zal een duurzaam herstel op de lange termijn mogelijk maken en in stand houden”, zegt Aongus Hegarty , president international markets bij Dell. “Er is een kans om de steun van Gen Z te verdienen voor langetermijnstrategieën die duurzaamheid centraal stellen in strategieën voor economische groei.”

Meer dan de helft vindt dat er behoefte is aan strengere wetgeving en meer investeringen in cyberbeveiliging om de nationale infrastructuur te beschermen en ervoor te zorgen dat particuliere bedrijven aan strenge normen voldoen. Om dit mogelijk te maken en om het vertrouwen in overheden te vergroten, wil 38 procent van de respondenten dat de private en publieke sector samenwerken en elkaar ter verantwoording roepen.

Mobiele versie afsluiten