Deep Cooling van VMWare moet datacenters efficiënter maken

VMWare heeft beheersoftware ontwikkeld die het koelbeheer in datacenter moet optimaliseren: Deep Cooling.

Deep Cooling gebruikt AI en big data om de optimale parametercombinatie van koeling in het datacenter nauwkeurig te voorspellen en op elkaar af te stemmen door modellering met machine learning, zo schrijft een lead van het innovatieteam in een blogpost. “Met behulp van operationele statistieken van kritieke apparatuur in de koelketen, bewakingsgegevens van de dynamische omgeving en het energieverbruik, vermindert Deep Cooling de energie en de kosten door de parameters in elke schakel van het koelsysteem dynamisch aan te passen.”

Modellen

Deep Cooling modelleert verschillende fysieke systemen zoals stroombelasting, verwarming en koeling van het hele datacenter aan de hand van historische gegevens, aldus VMWare. Het optimaliseert vervolgens de regeling van het koelsysteem op basis van de voorspellingsresultaten van de belastingen en upgradet de traditionele feedbackgebaseerde regeling van het koelsysteem naar modelgebaseerde feed-forward-regeling.

“De gegevens worden verzameld uit de dynamische omgeving, de airconditioners in de systeemruimte en de fysieke ruimte, handmatige gegevens, enz”, gaat het blog verder. “Met behulp van intelligente sensoren en een gateway-apparaat, vooraf om de gegevens samen te vatten en tussentijdse gegevens te genereren, zoals redundantie van de systeemairconditioner en hittekaarten van de systeemruimte.

“Toegang tot deze gegevens biedt een robuuste set gegevensdisplay- en visualisatiesystemen. Het resultaat is een duidelijk beeld van het energieverbruik dat intuïtief en grafisch temperatuurverschillen en hittekaarten van de koel- en verwarmingsapparatuur in machinekamers weergeeft.” De oplossing toont de thermische verdeling en het energieverbruik van de kast en het luchtkanaal, waardoor gebruikers snel problemen kunnen ontdekken en verhelpen.

De oplossing maakt deel uit van Project Flowgate, een open-sourceinitiatief. Deep Cooling is beschikbaar in de VMWare Cloud Marketplace.

Mobiele versie afsluiten