De prioriteiten van Eurefas onder nieuw leiderschap

Recent heeft Eurefas een nieuw bestuur aangesteld voor de komende drie jaar, met als doel een positieve sociale en milieu-impact te creëren door de groei van de refurbishment-branche te ondersteunen.

Eurefas telt momenteel bijna twintig leden en heeft tijdens de afgelopen Algemene Vergadering in Brussel de statuten besproken, doelen vastgesteld voor elke werkgroep en interacties gehouden met belangrijke EU belanghebbenden van de Europese Instellingen. De ESPR en Right to Repair-regelgeving zijn de komende jaren voor Eurefas belangrijke thema’s in Brussel. Eurefas wil dat alle Europese landen volledig vertegenwoordigd worden om invloed en geloofwaardigheid binnen de Europese politieke sfeer te vergroten.

Bestuur en programmapunten

Als een van de eerste agendapunten tijdens de Algemene Vergadering van 2023 werd er gestemd voor een nieuw bestuur door de leden van de vereniging. Augustin Becquet van Recommerce blijft aan als voorzitter van de groep, waarvan het bestuur verder bestaat uit vertegenwoordigers van Refurbed, Reware, Swappie en Foxway.

Sinds de oprichting van Eurefas in 2021 heeft de vereniging naar eigen zeggen verschillende doelen weten te bereiken die aanvankelijk waren gesteld, waaronder het bevorderen van tien wetgevende initiatieven in overeenstemming met de politieke agenda van de organisatie en het identificeren als een belangrijke belanghebbende door Europese besluitvormers. Eurefas moet blijven deelnemen aan belangrijke dossiers met EU-beleidsmakers om een eerlijk en aangepast juridisch kader voor refurbishment te waarborgen en refurbished producten net zo concurrerend te maken als nieuwe apparaten. Ook zal de organisatie doorgaan met het Europees Label voor Refurbishment Kwaliteit.

“De Europese Unie zou de leider moeten zijn op het gebied van refurbishment, en we moeten als spelers binnen de industrie samenwerken om een kader te creëren dat ons in staat stelt te groeien en de gemeenschappelijke missie te vervullen om een positieve impact te hebben binnen de elektronica-industrie, en uiteindelijk het goede voorbeeld te geven aan de rest van de wereld”, aldus Augustin Becquet, medeoprichter en voorzitter van Eurefas.

Mobiele versie afsluiten