Brits ITAD-bedrijf Stone claimt succes met circulaire app

De makers van een Britse tech-disposalapp beweren dat hun app heeft voorkomen dat meer dan een miljoen verouderde apparaten zijn weggegooid.

De app, ontwikkeld door de circulaire IT-provider Stone, werd in 2020 geïntroduceerd met het doel bedrijven te ondersteunen bij het duurzaam verwijderen van ongewenste IT-assets. Stone zegt dat de Stone 360-app meer dan 31.000 keer is gedownload en 1.212.716 ongewenste IT-eenheden van de stortplaats heeft gered door middel van refurbishment en recycling.

Stone 360 houdt bij wat de gebruiker allemaal inlevert en recyclet, en werkt daarbij met een puntensysteem waarmee verschillende beloningen kunnen worden ontgrendeld.

Update

Vorig jaar werd de Stone 360-app geüpdatet, waardoor organisaties volgens het bedrijf items met schadelijke stoffen kunnen classificeren en items die succesvol kunnen worden opgeknapt kunnen identificeren. In samenwerking met Ecologi en The National Forest plant Stone een boom voor elke inzameling van ongewenste IT-apparatuur. Gebruikers kunnen via de app de voortgang van hun bijdrage aan het planten van bomen volgen, aangezien de bomen worden geplant in het “virtuele bos” op Stone360.

Volgens Stone zijn er sinds de lancering meer dan 6.400 bomen geplant en zal de samenwerking met The National Forest resulteren in de jaarlijkse aanplant van 400 bomen, bovenop de driemaandelijkse donaties die worden gebruikt om de biodiversiteit en het bosbeheer te verbeteren.

Craig Campion, Sales Director van IT Asset Disposal (ITAD) bij Stone, zegt hierover: “Sinds de lancering van de Stone 360-app in 2020 hebben we een baanbrekende verandering gezien in hoe onze klanten hun recyclinginspanningen hebben verhoogd.

“Door snelle en eenvoudige inzameling en verantwoorde verwijdering mogelijk te maken in onze eersteklas ITAD-faciliteit, hebben we de app meer dan 31.000 keer gedownload zien worden. We zullen doorgaan met onze missie om samen met onze klanten te werken aan een duurzame toekomst voor de volgende generatie.”

Mobiele versie afsluiten