De duurzaamheidsstrategie van Bechtle

IT-dienstverlener Bechtle heeft een duurzaamheidsstrategie die de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties omvat, verdeeld over vier strategische actiegebieden.

De in 2021 gepresenteerde Bechtle Duurzaamheidsstrategie 2030 bouwt verder op eerdere jaarverslagen van de organisatie en voegt er plannen voor de toekomst aan toe. Centraal staan vier strategische actiegebieden: ethische bedrijfspraktijken, mensen, milieu en digitale toekomst, elk met drie aandachtspunten en strategische doelen. Op basis daarvan heeft Bechtle een duurzaamheidsprogramma ontwikkeld, waarin mijlpalen en operationele acties worden gedefinieerd. Zo kan de voortgang volgens Bechtle consistent gevolgd worden en kunnen maatregelen worden aangepast wanneer dit nodig is.

CO2-neutraal

De lijst met ambities omvat Bechtle’s doelstelling om tegen 2030 CO2-neutraal te worden in de gebieden die ze kan beïnvloeden, wat het bedrijf wil bereiken door middel van drie pijlers: vermijden, verminderen en compenseren. “Onze Duurzaamheidsstrategie 2030 is een uitdrukking van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover zowel onze stakeholders als onze aandeelhouders. Tegelijkertijd is het een duidelijke verbintenis om de volledige economische, ecologische en sociale impact van onze activiteiten onder ogen te zien. Alle doelstellingen en maatregelen zijn gekozen om ons streven te ondersteunen om als bedrijf oprecht te zijn, onze geloofwaardigheid te behouden en jarenlang succesvol te blijven”, zei dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG indertijd.

Belanghebbenden van de Bechtle Group hebben een strategie uitgestippeld tijdens een aantal speciale workshops. Dit betekent dat de strategie zelfs bij de introductie al goed verankerd is in de organisatie, aldus Bechtle.

“Onze Duurzaamheidsstrategie toont ons de weg vooruit, het zet ons op het goede spoor en zorgt onderweg voor transparantie en oriëntatie – zowel binnen onze organisatie als voor degenen die ons van buitenaf bekijken”, legt Olemotz uit.

Recent organiseerde Bechtle een event over het onderwerp, op basis van hun Bechtle NEXT-bijeenkomstenserie.

Mobiele versie afsluiten