Datawiping-reus Certus voegt zich bij community Circulaire-IT

De Duitse fabrikant-leverancier Certus, een van de grootste aanbieders van gecertificeerde oplossingen voor het wissen van bedrijfsgegevens, heeft zich aangesloten bij de community Circulaire-IT.

Daarmee is het de meest recente partij die zich aansluit bij de gemeenschap die kennisdeling en netwerken binnen partijen binnen de branche voor circulaire ICT faciliteert.

Certus biedt gecertificeerde oplossingen waarmee assets veilig kunnen worden hergebruikt en die daarmee moeten leiden tot een gereduceerde ecologische voetafdruk. Voor overheden, bedrijven en dienstverleners bouwt Certus producten die zorgen voor gecertificeerde en veilige gegevensvernietiging. Deze oplossingen kunnen worden toegepast op datacentersystemen, server, laptops en desktops en mobiele apparaten.

“Wij gaan verder dan conventionele methoden”, zo schrijft Ruud de Wildt van Certus. “We bewandelen nieuwe paden en ontwikkelen toonaangevende oplossingen. Veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk! Onze oplossingen zijn eenvoudig te implementeren ongeacht organisatiegrootte en -type.”

Innovatie

Naar eigen zeggen betekent innovatie voor Certus meer dan alleen het ontwikkelen van nieuwe software. “Het gaat om het ontwikkelen van baanbrekende technologieën die nieuwe normen stelt in de IT sector en het bedrijfsleven, zoals onze Data Erasure software en het meest complete en intelligente platform Certus Live Portal die de circulaire wereldeconomie ondersteunt”, schrijft Ruud. Dat moet ertoe leiden dat het wissen van gegevens op elk apparaat snel en veilig gebeurt en zonder gedoe voldoet aan alle wettelijke en compliance-eisen.

Mobiele versie afsluiten