Cisco licht ‘groene’ kenmerken van serverproducten toe

Cisco heeft tijdens de afgelopen Cisco Live 2023 nieuwe serverproducten en updates aan Intersight in het zonnetje gezet. Daarmee zouden organisaties hun datacenterinfrastructuur kunnen vergroenen en moderniseren.

Specifiek gaat het om de Cisco Unified Computing System (UCS) X-Series servers en Cisco Intersight, twee oplossingen die al een tijd in de markt zijn maar die nu ook echt in het kanaal op beginnen te duiken. De UCS X-Series moeten de fysieke voetafdruk binnen datacenters met 66 procent verlagen, terwijl het stroomverbruik met 32 procent lager wordt, zo beweert Jeremy Foster, Senior Vice President bij Cisco Networking Compute. “Er ligt een enorme kans voor IT-organisaties om duurzaamheid te benutten om zowel de fysieke als de applicatielandschap te moderniseren,” aldus Foster.

Modernisering

Datacenters nemen een aanzienlijk deel van het energieverbruik voor hun rekening, dus bedrijven kijken meestal naar het vergroenen van hun datacenters wanneer ze een duurzaamheidstraject beginnen. Maar een dergelijke strategie kan uitdagingen met zich meebrengen omdat ze ervoor moeten zorgen dat hun datacenternetwerken optimaal presteren terwijl ze werken aan het behalen van milieu-, sociale en bestuursdoelstellingen. Daar komt volgens de leverancier modernisering om de hoek kijken.

Een belangrijk onderdeel daarvan is Intersight, een SaaS-gebaseerd beheerplatform dat al in 2017 op de markt is gekomen. Recente updates daaraan hebben ervoor gezorgd dat de inzicht in efficiëntie en stroombesparingen groter is geworden. Deze automatisering moet ook het levenscyclusbeheer vereenvoudigen. Datacenternetwerken hoeven dan niet meer handmatig te worden geupgraded.

Mobiele versie afsluiten