Circular IT Group pakt door en neemt TellusRem over

De Circular IT Group heeft het Deense TellusRem overgenomen, een specialist die toetsenborden van laptops bedrukt in iedere gewenste taalindeling.

Door de acquisitie krijgt de Circular IT Group -dat eerder dit jaar is voortgekomen uit Maxicom IT Distribution en Aliter Networks- meer flexibiliteit in het aanbieden van gebruiksklare laptops in heel Europa. TellusRem biedt bedrijven die flexibiliteit door elke taalindeling toe te passen op elk laptoptoetsenbord. Daarmee worden meerdere barrières in de toeleveringsketen weggehaald.

De gecombineerde groep van TellusRem en Circular IT Group biedt haar klanten een gebruiksklare laptop aan, inclusief een toetsenbord op maat. Met haar product- en dienstenaanbod bedient de Circular IT Group inmiddels meer dan 10.000 klanten wereldwijd, van zakelijke eindgebruikers tot dienstverleners en consumenten. De groep heeft haar hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere, Amersfoort, het Deense Allerød en Singapore. In totaal werken er 150 Fte’s voor de groep.

Cruciaal onderdeel

“Het juiste toetsenbord is een klein maar cruciaal onderdeel van een refurbished laptop, en TellusRem is een van de weinige bedrijven die beschikt over de technische capaciteiten en de juiste kwaliteit kan bieden”, zegt Jean-Pierre Verhoeven, interim CEO van Circulair IT Group. “Ik ben dan ook blij dat TellusRem en Morten Hvitved, oprichter van TellusRem -red.) zich bij onze groep hebben aangesloten, en kijk ernaar uit om in de toekomst met hem en zijn collega’s samen te werken.”

Het is alweer de vierde overname van Circular IT Group in korte tijd. Naast Maxicom en Aliter Networks zelf en TellusRem maken ook Cirres (Circular IT Resources), Mr At en IRENT deel uit van de groep. Het doel, zo zegt Jean-Pierre in een reactie tegen Circulaire-IT.nl, is voor de groep om een leidende West-Europese speler te worden op het gebied van circulaire IT oplossingen, waarbij levensduurverlenging van IT-apparatuur centraal staat. “We leveren al in de meeste Europese landen”, zegt hij. “De volgende stap is om onze lokale vertegenwoordiging uit te breiden. Die hebben we nu in Nederland en België en de ambitie is om kantoren te openen in de overige grote Europese landen. De overname van TellusRem past eveneens in deze ambitie, want hierdoor krijgen we de beschikking over hun laser- en printtechnologie, en de productiefaciliteiten in onder meer Denemarken. Het zijn capaciteiten die beschikbaar worden voor de hele groep.”

Mobiele versie afsluiten