Circular Computing brengt IT-reuzen bij elkaar op Re: Sustainable IT Summit

Op 23 april roept Circular Computing tijdens de Re: Sustainable IT Summit op tot een wereldwijd actieplan voor het terugdringen van e-waste.

Re: Sustainable IT Summit

Het gaat volgens Circular Computing, een leverancier van refurbished PC-hardware, om 54 miljoen ton e-afval en 760 miljoen ton CO2-uitstoot. Op de Re: Sustainable IT Summit, die op 23 april plaatsvindt in de Verenigde Arabische Emiraten, komen 100 leidinggevenden van grote IT-partijen samen uit vijftig bedrijven.

Daaronder zitten: Microsoft, Dell, HP Inc, HPE, Lenovo, DHL, Nexthink, ATOS, HCL, TD Synnex & Ingram Micro.

Unicum

Het event is de eerste waar partijen op dit niveau praten over ITAD, distributie, wederverkoop, leasing en fabricage van ICT-middelen. Dit heeft als doel duurzaamheidsuitdagingen in de IT-sector aan te pakken. Het event verkent de mogelijkheden van circulaire processen. Een voorbeeld daarvan is remanufacturing. “Berekeningen van de Cranfield University tonen aan dat voor elke Circular Computing remanufactured laptop, ongeveer 316 kg (700 lb) CO2-uitstoot wordt voorkomen door niet nieuw te kopen”, aldus Circular Computing. “Voor elke 1.000 laptops komt dat overeen met het van de weg halen van tachtig auto’s gedurende een jaar.”

Circular Computing organiseert de Re: Sustainable IT Summit in de BSI Kitemark-gecertificeerde remanufacturing faciliteit in de VAE. Deze faciliteit is volgens Circular Computing een van de meest geavanceerde ter wereld. Het produceert maandelijks tot 20.000 remanufactured en refurbished laptops. Door deelnemers ‘midden in het werk’ te plaatsen, zal het evenement theorie en praktijk samenbrengen. Daarmee wil Circular Computing tastbare en haalbare oplossingen vinden.

Het BSI Standards-team presenteert over de BS8887 Remanufacturing-norm. Canalys, Context World en Nexthing leiden panelgesprekken, met sessies voor deelnemers om samen te werken en te netwerken.

Supply chains

“De meeste bedrijven in de sector worstelen met de uitdagingen om diepgaande veranderingen aan te brengen in hun hele bedrijfsmodel,” zegt Rod Neale, CEO van Circular Computing, organisator van Re: Sustainable IT Summit. “Veranderingen die in sommige gevallen commercieel stressvol zijn voor supply chains die al tientallen jaren bestaan. Zonder financiële veerkracht en succes worden er geen schaalbare milieuvoordelen geleverd. Dit is dus geen antwoord op korte termijn waarbij het kanaal zomaar kan veranderen.”

Er moet volgens Rod een IT-kanaal zijn waar alles kan samengaan. Dit zonder compromis te sluiten over de standaard van service, de kwaliteit of commerciële doelstellingen.

“Na het ondertekenen van onze partnerschap in 2021, is Circular Computing een essentieel onderdeel van ons aanbod voor een Duurzame Digitale Werkplek”, zegt Jason Warren, VP Hoofd van het Cross-portfolio bij Atos. “Dat hebben we ontwikkeld om de ROI te maximaliseren voor al onze wereldwijde klanten die worden geconfronteerd met technologische vooruitgang, stabiliteit van het bedrijfsbezit en ESG-doelstellingen. Dit evenement zal zorgen voor de uitwisseling van beste ideeën, visies en praktijken en heeft een moment in de tijd vastgelegd waarop het IT-kanaal bezig is ‘het uit te werken’.”

“Het bundelen van krachten met brancheleiders tijdens dit evenement stelt ons in staat om de toekomst van technologieën vorm te geven, te bespreken, te debatteren en samen te werken om de weg vrij te maken voor een veerkrachtige en duurzame digitale omgeving”, zegt Vildan Demir, Regional Director bij DHL Supply Chain.

Lees meer op: https://circularcomputing.com/re-event/ 

Mobiele versie afsluiten