Circulaire-IT Raad van Advies voert eerste bespreking Jaarcongres Circulaire-IT 2023

Op 14 november vindt opnieuw het Jaarcongres Circulaire-IT plaats. Bij de voorbereidingen is een raad van advies betrokken, die voor het eerst bijeen is gekomen.

De Raad van Advies bestaat uit Stephan Derksen (Strategisch Adviseur Circulaire IT, RenewTech), Mathieu Sueters (Industry expert, Adviseur en Private Equity), Jean-Pierre Verhoeven (voormalig interim-CEO Circular IT Group), Rob Wierenga (Business Development Manager, QC Centre), Jan Hoogstrate (Free ICT Europe) en de voor deze bijeenkomst verhinderde Wieger Deknatel (Hoofd Sustainability- en ESG-strategie, Trust BV).

Na een terugblik en de nodige kritische vragen en opmerkingen over het platform Circulaire-IT zelf, heeft de Raad van Advies de marktontwikkelingen gezamenlijk onder de loep genomen, met als achtergrond het komende congres. Het is duidelijk iets dat veel aandacht krijgt in de markt. De uitdaging is dat veel thema’s pas in de zomer, of zelfs daarna, uitkristalliseren, en er ook nieuwe thema’s kunnen opduiken die aandacht vergen. Welke thema’s allemaal de revue zijn gepasseerd, wordt daarom vooralsnog niet gedeeld.

Topthema

Wel is het duidelijk dat wet- en regelgeving, ook betreft financiering en audits, een belangrijke rol spelen. Deze hebben volgens de Raad van Advies een grote impact op de inzet van circulaire IT-middelen binnen organisaties. Een ander punt, en dat heeft daar deels ook mee te maken, dat voor veel interactie zorgde was het beleid uit Brussel en Den Haag. Wat de stand van zaken is, wat er aan zit te komen en vooral wie daarmee mee te maken krijg. Daarmee is een meerdaags congres te vullen, dus het thema zal prominent aanwezig zijn.

Een belangrijke vraag is: hoe sturen we strakker aan op de doelgroepen? Op wie moet het congres zich richten? Interessant is ook het idee met break-out sessies beter in te gaan spelen op het feit dat er zoveel groepen zijn die zich aangesproken kunnen voelen door het onderwerp en deze dag. Als er wordt gekozen voor een paar plenaire sessies voor iedereen, en tussendoor break out sessies voor bijvoorbeeld specifiek aanbod en vraagkant of bepaalde productgroepen, wordt de komend editie van het CIT congres aantrekkelijker voor een grotere groep.

De komende periode gaat de organisatie van het Jaarcongres Circulaire-IT met de verzamelde input aan de slag om te komen tot een eerste voorstel met planning. Dit wordt wederom met de RvA besproken. Daarna zal onder andere via deze website het programma met de sprekers worden bekend gemaakt en zal de ticketverkoop starten.

Mobiele versie afsluiten